Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
573 hozzászólás Oldal: 39 / 39
Sajnos ti is elektromos érzékenyek vagytok, EHS neve a betegségnek -érzékenységnek. Ezt a jelenséget pedig iperacusia-nak nevezik. Gondolom a szenvedők legtöbbje előtt, vagy a közelében telefon jeladók, telefon antennák működnek. Igen, a telefon antennák által kibocsájtott a lakás falain visszaverődő rádióhullámok okozzák ezt a búgást. Én is szenvedek nagyon tőle több mint 4 éve, és már több éve füldugóval alszom, de sokszor nappal is használom. Ha végképp nem bírom, akkor elhagyom a lakást, hisz a szabadban nem hallatszik. Ha már kialakult az érzékenység nem túl sokat lehet tenni, egy megoldás pl. keresni egy másik házat, ami közelében nincs jeladó - ez máris szinte lehetetlenség, és mire lezajlik a költözködés, nagy valószínűséggel az a ház közelében is kerül egy telefon antenna. Nincs túl jó helyezünk, de reménykedünk, hogy azok az orvosok akik értünk harcolnak egyszer győznek a profittal szemben.
Judit
Na én megszívtam de keményen, most költöztünk el (használt) családi házba (szép csendes környék, szomszédok rendben vannak, a ház is OK) szinte minden tökéletes, kivéve ezt a monoton búgó hangot ami most már sokkal intenzívebb és gyakorlatilag éjjel-nappal szünet nélkül megy!

Előtte panelben laktunk és én végig a panelt hibáztattam és próbáltam rájönni az okára, tetőventillátor, a bérház tetején lévő GSM antenna stb. de sajnos a korábban a panelházban felfedezett hang nem a házban keletkezett hanem valószínűleg kívülről jöhetett.

Most a kertes házban sajnos ha kint vagyok a kertben is hallatszik/érződik, bent a házban is és durva az hogy szinten szünet nélkül. Eddig legalább amit a panelben tapasztaltam ott voltak napok ahol nem hallottam egyáltalán ezt a hangot. Ráadásul a panelben nem volt olyan hangos mint itt a mostani helyen, ha egy kis fülhallgatót halk zenével feltettem már nem hallottam. Itt a rádiónak kell szólni sokkal hangosabban mint előtte hogy elnyomja ezt a hangot és ugyanaz a fülhallgatós módszer már nem segít, mert azon keresztül is átmegy ez az őrjítő hang.

Elaludni nehéz mert megy a hang, ha mély álomba is kerülök és próbálok nem a hangra koncentrálni akkor is felkelek hajnalban többször is, általában 3-kor és 4-kor is. És reggel amikor készülődünk a családdal ugyanolyan intenzitással hallom mint este mielőtt lefeküdtem.

Próbálom magam nem idegesíteni a dolgon, de ezt a hangot olyan hangerővel érzem hogy lehetetlen nem észrevenni.

Egyelőre nem tudom mi lehetne a következő lépés, a családnak be sem merem adagolni hogy inkább elköltöznék (ismét!!) - ugyanis most kezdem csak felfedezni és nyomozni hogy a városnak vannak olyan pontjai ahol ezt nem hallom (pl. szüleim és rokonaim lakása, ott tök csend van és sosem hallottam ezeket a hangokat).
Eddig azt hittem hogy csak a panelház a hibás, viszont rá kell döbbennem hogy bizony kültéren is hallom ezt a hangot. Eddig a panelházon kívül ahol laktunk nem észleltem ezt a hangot (lehet hogy a város nagyobb zaja elnyomta)

Amúgy a közelünkben van egy gyár (nem több mint 1km), én gyanakszom arra hogyha ott 24/7 termelés megy akkor az ottani nagy gépek és az ezzel járó infrastruktúra hangjai jönnek át hozzánk - és én érzékeny vagyok ezekre a hangokra. Ez a hang kicsit más mint amit a panelben fedeztem fel, jellegében ugyan ez a mmm-MMM-mmm-MM-mmm betonkeverő szerű mély hang, de folyamatos....

Egyetlen egyszer nem hallottam ezt a hangot, az pedig augusztus 20-a volt. Olyan igazi csend volt amire mindig is vágytam, de másnap reggelre ismét beindult minden...
573 hozzászólás Oldal: 39 / 39

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég