Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy hagyományos szódásszifon külső co2 palackkal történő feltőltésének megoldására.
Probléma: Adott egy 2 l es 1 éve újonnan 15e ft.ért beszerzett szódásszifon (régi nagy álmom volt és megkaptam tavaly karácsonyra :) ) valamint a 2018 márciusában megszűnő hozzá való hagyományos co2 patron csererendszere. Helyette lesz eldobható változat... régi patron 325+ 70 ft /doboz, eldobható 999 ft/ doboz lesz, Érezni a különbséget ugye? a jelenlegi 32,5ft + vízdíj/ Liter előállítási költsége gyakorlatilag a 3x -ra fog emelkedni. De hála az égnek lehet már kapni más nagy patronokat is (sodaco,sodastream stb.) na most a sodaco patron csere 2800 ft körül van amivel 60-80 l szódavíz készíthető ez ugye a legrosszabb esetben is 48ft+vízdíj /L előállítási költséget jelent.
Tudom ez a patron önmagában 8200 ft és 10000 ért komplett szettet kapok, de tegyük fel hogy már van egy ilyen patronom és nem kívánok beruházni egy újabb gépbe csak a régi szeretett szifonomat szeretném megfelelő, szabályzott mennyiségű co2- al ellátni. Egy patron min 6g co2 tartalmaz ebből kell jelenleg 2 db a 2 l hez az összesen 12 g. Tehát azt kellene a lehető legköltséghatékonyabban megoldani, hogy ezt a 12 g-nyi co2-t egy ilyen "nagy" patronból biztonságosan és szabályozottan a régi szifonba vezessek úgy, hogy a maradék co2 természetesen a patronban maradjon és felhasználható legyen az új feltöltésnél.
Minden építő jellegű hozzászólást köszönök előre is.
Azért ez a szifon töltés nem egy veszélytelen dolog, és attól tartok a megspórolható pénz köszönő viszonyban sincs a bekerülési költségével egy biztonságos és jó patronos rendszernek. De ha valóban nagyon sok szódát csinálsz akkor inkább Biogon palack és szikvíz gép. Ebből kb 500- 1000 HUF 1 kg gáz palackmérettől függően. Ötlet merítésnek a szikvíz gépeket tanulmányozd.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég