Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
579 hozzászólás Oldal: 39 / 39
Sajnos ti is elektromos érzékenyek vagytok, EHS neve a betegségnek -érzékenységnek. Ezt a jelenséget pedig iperacusia-nak nevezik. Gondolom a szenvedők legtöbbje előtt, vagy a közelében telefon jeladók, telefon antennák működnek. Igen, a telefon antennák által kibocsájtott a lakás falain visszaverődő rádióhullámok okozzák ezt a búgást. Én is szenvedek nagyon tőle több mint 4 éve, és már több éve füldugóval alszom, de sokszor nappal is használom. Ha végképp nem bírom, akkor elhagyom a lakást, hisz a szabadban nem hallatszik. Ha már kialakult az érzékenység nem túl sokat lehet tenni, egy megoldás pl. keresni egy másik házat, ami közelében nincs jeladó - ez máris szinte lehetetlenség, és mire lezajlik a költözködés, nagy valószínűséggel az a ház közelében is kerül egy telefon antenna. Nincs túl jó helyezünk, de reménykedünk, hogy azok az orvosok akik értünk harcolnak egyszer győznek a profittal szemben.
Judit
Na én megszívtam de keményen, most költöztünk el (használt) családi házba (szép csendes környék, szomszédok rendben vannak, a ház is OK) szinte minden tökéletes, kivéve ezt a monoton búgó hangot ami most már sokkal intenzívebb és gyakorlatilag éjjel-nappal szünet nélkül megy!

Előtte panelben laktunk és én végig a panelt hibáztattam és próbáltam rájönni az okára, tetőventillátor, a bérház tetején lévő GSM antenna stb. de sajnos a korábban a panelházban felfedezett hang nem a házban keletkezett hanem valószínűleg kívülről jöhetett.

Most a kertes házban sajnos ha kint vagyok a kertben is hallatszik/érződik, bent a házban is és durva az hogy szinten szünet nélkül. Eddig legalább amit a panelben tapasztaltam ott voltak napok ahol nem hallottam egyáltalán ezt a hangot. Ráadásul a panelben nem volt olyan hangos mint itt a mostani helyen, ha egy kis fülhallgatót halk zenével feltettem már nem hallottam. Itt a rádiónak kell szólni sokkal hangosabban mint előtte hogy elnyomja ezt a hangot és ugyanaz a fülhallgatós módszer már nem segít, mert azon keresztül is átmegy ez az őrjítő hang.

Elaludni nehéz mert megy a hang, ha mély álomba is kerülök és próbálok nem a hangra koncentrálni akkor is felkelek hajnalban többször is, általában 3-kor és 4-kor is. És reggel amikor készülődünk a családdal ugyanolyan intenzitással hallom mint este mielőtt lefeküdtem.

Próbálom magam nem idegesíteni a dolgon, de ezt a hangot olyan hangerővel érzem hogy lehetetlen nem észrevenni.

Egyelőre nem tudom mi lehetne a következő lépés, a családnak be sem merem adagolni hogy inkább elköltöznék (ismét!!) - ugyanis most kezdem csak felfedezni és nyomozni hogy a városnak vannak olyan pontjai ahol ezt nem hallom (pl. szüleim és rokonaim lakása, ott tök csend van és sosem hallottam ezeket a hangokat).
Eddig azt hittem hogy csak a panelház a hibás, viszont rá kell döbbennem hogy bizony kültéren is hallom ezt a hangot. Eddig a panelházon kívül ahol laktunk nem észleltem ezt a hangot (lehet hogy a város nagyobb zaja elnyomta)

Amúgy a közelünkben van egy gyár (nem több mint 1km), én gyanakszom arra hogyha ott 24/7 termelés megy akkor az ottani nagy gépek és az ezzel járó infrastruktúra hangjai jönnek át hozzánk - és én érzékeny vagyok ezekre a hangokra. Ez a hang kicsit más mint amit a panelben fedeztem fel, jellegében ugyan ez a mmm-MMM-mmm-MM-mmm betonkeverő szerű mély hang, de folyamatos....

Egyetlen egyszer nem hallottam ezt a hangot, az pedig augusztus 20-a volt. Olyan igazi csend volt amire mindig is vágytam, de másnap reggelre ismét beindult minden...
Kedves Belan!
hát sajnállak, hogy költözéssel sem oldódtak meg a gondjaid. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy van e a közeledben mobil telefon jelerősítő-átjátszó antenna? Nem tudom elképzelni, hogy ne legyen, Lehet, hogy fel sem tűnik, hisz egyre kisebbek, Általában oszlopon, egy vékony bot szerűség, szinte fel sem tűnik, de van hatása. Én szoktam érezni a pulzálását is. Magyarországon az elmúlt két évben rettenetesen megnövelték az antennák számát, és a teljesítményét is. Talán közel laksz egy víztoronyhoz? Azon mindig van jeladó. A városközpontok is meg vannak pakolva.
Hahó

De ha antenna, akkor mért hallatszik a lakáson/házon belül is erősen,
sőt sokszor jobban, mint kívűl.
Akkor bent zárt helyen kevésbé kéne hallanunk, nem?

Ju
Judit
Kedves Judit! szerintem azért, mert a lakásba lépve a rádiófrekvencia visszaverődik a falakról. én kint egyáltalán nem hallom, igaz az antennák közelében ha látható a kocsiból, akkor villámfájdalmak futnak át rajtam, fejemen, szememen vagy lábamon, kezemen, de a zaja nem hallható, viszont a lakásban igen, főként ha telefon antenna van a közelben. ez az én meglátásom, de nagyon sok írás van arról. hogy a rádiófrekvencia okozza, A radarnál dolgozó katonáknál figyelték meg először, azt hiszem a második világháború után. frey effektnek is hívják, és többnyire aki érzi az elektromos érzékeny, "electrical hypersensitivity (EHS) " get symptoms from exposures to electromagnetic fields (EMF). “Frey effect” az utolsó években rengeteg ember szenved tőle. én kb. 3 éve alszok bedugott füllel, van akinek nem segít a fülbedugás, viszont segíthet a földelt lepedő.
Nekem is csökkent a zúgás a földelt lepedő és elektroszmog baldachin használatával,de sajnos nem szűnt meg, Viszont nagyon sokat segítenek összességében.
Hahó

Hol lehet ezeket beszerezni?
A sok mobiltelefon......hmmm

Üdv. Judit
Judit
Kedves Judit,
hol lehet beszerezni? A földelt lepedőt- földelnijó web oldalán, ékezet nélkül, az elektrosokkk adásban beszélnek róla. Külföldön egyre többen szakosodnak az ilyen jellegű terméket eladására, hál istennek, legalább egy picike védelmet adnak, hisz sok milliószorossára növelték a telefontársaságok, az elektroszmogot az utóbbi pár évben. Az a fontos az embereknek, hogy lejöjjön film a telefonba percek alatt a levegőn keresztül, az nem számít, hogy hány ember hal meg végette tumorban, hányan válnak elektromos érzékennyé és hányan szenvednek számtalan hatásától, többek között a zajtól. Még otthon is ahhelyett, hogy a netet vezetéken keresztül használnák az emberek, a lakásban is wifi-n keresztül jön a net, hadd pusztuljon még az ártatlan szomszéd is, meg a kis gyerek is... én gyakran kérdezem, ezeknek az embereknek akik ebben segéd kezet adnak, nincs gyerekük? Az elektroszmog anyagot amit repülőben használok a lorix oldalán lehet találni, akik elektroszmog elleni anyagokat gyártanak . Zárt formát érdemes belőle készíteni, mint egy kapucnis ujj nélküli esőkabátot, úgy véd jobban. Én a baldachint német országban vettem, de vannak web oldalak, ahol árulják, ha beírod a keresőben rögtön jön ki jó pár web oldal. Bővebben esetleg mailben, mert úgy emlékszem nem lehet itt linket megadni, vagy keress meg a facebook oldalamon privátban. Persze, ha csak zaj problémád van akkor válaszd a legolcsóbb megoldást, de ha szívritmus zavarod, fejfájásod is szokott lenni, vagy vibrációt, villám fájdalmakat is érzel akkor jó ha jobban felkészülsz az elektroszmog elviselésére, Ha véletlen wifi-t használsz az legyen az első, hogy mindent átalakítász vezetékes internetre. és a mobil telefonodon kikapcsolod az adatforgalmat, és csak időnként ellenőröd, de nem tartod állandóan bekapcsolva.
üdv
Erika
adrienn1988 írta:
szeva1979 írta: Sziasztok! Én is hasonló problémával küzdök, nemrég költöztünk Szigetszentmiklósra, és éjjel sokszor hallok egy mély búgó hangot, ami arra hasonlít, mintha egy autó állna a ház előtt járó motorral. Egyik éjszaka erősebb a hang, a másik éjszaka gyengébb, de kong tőle az egész lakás. Nagyon zavaró, van, hogy megfájdul tőle a fejem, mert az éjszaka közepén erre a hangra ébredek fel. Sajnos már a füldugót is ki kellett próbálnom, és tuti, hogy nem a fülemmel, vagy a fejemmel van a baj, mert máshol nem hallom. Ha kinyitom az ablakot, akkor nem olyan hangot hallok. A közelben van egy főút is, de annak teljesen más hangja van, legalábbis nyitott ablaknál. Nap közben a környezeti zajok elnyomják. Nem társasházban lakunk. És ezt csak néhány hónapja lehet hallani.
Azt szeretném kérni, hogy ha van valaki, aki itt lakik a környéken, és hallja, és esetleg ismeri a hang forrását, akkor legyen szíves írja meg, hogy mi lehet ez. Már arra is gondoltam, hogy az utcai csatorna szivattyúk hangja. Valamelyik éjszaka a héten nagyon hangos volt, akkor még a párom is hallotta.
Köszönöm a hozzászólásotokat :DSzia ! Én Szigethalmon élek. Egy ideje ( néhány éve ) én is hallok ilyesmit,előtte a 3. kerületben éltem és ott ilyesmit nem tapasztaltam vagy nem emlékszem rá... Legtöbbször nem zavaróan de hallom a házban ( kint kevésbé ) viszont van amikor extra erősen és addig,hogy a fejem is megfájdul. Sajnos a család totál hülyének néz :( Ők semmi ilyesmit nem érzékelnek egyedül a kisfiam aki 2.5 éves ő hall meg ilyesmiket ilyenkor ő is ingerültebb és befogja a fülét... Bár én a mobilt is hallom nagyon halkan sercegni,a tv-t és kb minden elektromos eszközt de ők ezeket sem hallják...Gondolom kicsit érzékenyebben hallok vagy más frekvenciákat is ( ki tudja... ) Arra is gondoltam,hogy az adótorony az oka...Olvasgattam itt a hozzászólásokat és sokan vannak a ,,környékről,, Pesterzsébet,stb. Sajnos nekem mostanság erős fejfájás társul hozzá,jelenleg vizsgálnak,hogy szervi ok van-e a háttérben de én kétlem :( Szerintem a zaj okozza,hogy ott zümmög az agyamban :( Kitartás Mindenkinek ! és csendes napokat !!!Szia! Mostanában sem változott a helyzet nálad sem? Nálam mostanában totálgáz, sokszor erre a hangra ébredek éjjel, de van, hogy nem tudok nyugodtan aludni. Valamit most már tenni kellene, mert nem szeretnék emiatt elköltözni, egyébként jól érzem itt magam, de ez idegőrlő. Nekem olyan ötleteim vannak, mint az Ibiden, vagy valamelyik másik gyár az 51-es mellett, vagy a csatornahálózat valamelyik átemelő szivattyúja, vagy tényleg lehet a gsm antenna is? A villanyóra és a wifi lekapcsolásával már próbálkoztam, de ezek nem segítettek. Neked van valami ötleted?
579 hozzászólás Oldal: 39 / 39

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég