Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1914 hozzászólás Oldal: 128 / 128
Hát köszi a választ. Már azt hittem, hogy valami a pumpával van, vagy én követtem el valami hibát. Habár egy hibát elkövettem. Nem jo pumpát vettem. Mert ugye en naiv azt gondoltam, hogy ez biztosan elég lesz nekem a négy szórófelyre, amik összesen 100 l/ perc vizet fogyasztanak hiszen 9000 l/o -val van hitdetve. Szerinted melyik azok a pumpák amik ezt tudják? Már csak arra az esetre, ha valamikor le kellene cserélnem. Mert pillanatnyilag megoldottam kisebb fúvókákkal a szórófejeket. Csak hát időben többet kell mennie a pumpának.
Ekkora mennyiségeknél már a házi vízmű felejtős. Kerti szivattyú kell neked. No meg a szívó oldali szűrőket mielőbb elfelejteni ! Szívó oldalt nem fojtjuk mert kavitálni fog a szivattyú. Nyomó oldalt fojtjuk ha sok ami kijön a csövön.
Pl ez : https://www.szivattyubolt.hu/kategoriak/kerti-szivattyu/kerti-szivattyu-91-120-liter-perc/pedrollo-jswm-3al
Köszönöm az infókat, sokat segítettél vele.
Lalibatyo, újra segítség kellene. Vettem egy használt pedrollo (750 W) szivattyút. Eddig egy alko volt a rendszerbe beépítve és tökéletesen működött. Most kicseréltem a szivattyút (semmi más nem változott) és nem működik. Olyan érzést kelt bennem a jelenség, mintha a szivattyú kopott lenne és nem volna képes felszívni a vizet a kútból. Kipróbáltam a felszínen, vödörből szívni a vizet, de hol jobban nyomja, hol kevésbé jobban. Ezzel együtt hol gyorsabban hallom forogni a motort, hol lassabban. Amikor a kútból kéne szívnia akkor is csak lassan forog és melegszik is. Nem értem mitől van a fordulat különdbség, valami terhelésfüggő fordulatszám szabályzó van beleépítve? Elvileg most lett a motor újra tekercselve. Ha van valami ötleted szívesen fogadom. Köszönöm
Hello
Hát annyi hogy a használt szivattyút általában azért adják el mert valami baja van vagy túl sokat használták és hamarosan lesz. Kerülni kellene az ilyesmit, mert "nem mind arany ami fénylik". Ki kellene deríteni hogy fals levegő, szerelési hiba vagy a szivattyú elhasználtsága az ok. A szivattyút le kellene próbálni tartályból, hordóból, a vödör ez esetben túl kicsi. Ha biztosan a szivattyú rossz akkor szét kellene szedni, és felújítani.
Szevasz Lalibátyó!
Még egy kérdés motozkál a fejemben. Ha egy olyan teljesítményű kerti szivattyúval helyettesíteném a jelenlegi házi vízművemet, mint amilyet ajánlottál, akkor a slagos locsolással nem tenném tönkre a szivattyút? Mivel ugye slagon csak kb. 30-40 liter vizet használnék el percenként, így a szivattyú 100 literes teljesítményét nem használnám ki. És ha tennék rá áramlás szabályozót, az pedig elég gyakran kapcsolgatná ki-be a szivattyút.
Még egy variáció jutott az eszembe. Ha a jelenlegi házi vízművemből ( metabo hww 9000/100g) kiiktatnám a hidrofor tartályt, akkor azzal valamelyest javítani tudnám a szivattyúm teljesítményét? Mert ha igen, akkor arra gondoltam, hogy a szivattyú és a hidrofor tartály közé beraknék egy autamata elzáró csapot http://m.gardena.com/hu/products/water- ... sycontrol/
ami kiiktatná a hydrofor tartályt, amikor az automata öntözőrendszer bekapcsolna. Természetesen a pumpán lenne egy áramlás kapcsoló is, ami el tudná indítani a pumpát ha ki van iktatva a hidrofor tartály. A tartályt a slagos locsolás végett akarom használni.
Vagy ezt nagyon túlbonyilítottam? Iktassam ki teljesen a tartályt és csak használjam az áramláskapcsolót a slagos locsolásnál is.
Köszi Lalibatyo a segítséget. A szivattyúról tudtam, hogy hibás, azért vettem meg, mert annyira kedvező volt az ára, hogy erős dohányos többet költ egy nap cigarettára,mint amennyiért a szivattyút vettem.
Tömítetlenség szívó oldalon biztos, hogy nincs, mert beraktam egy másik szivattyút (módosítás nélkül, ennek a helyére) és "óramű" pontossággal működik.
Tételezzük fel, hogy hordóból működik, akkor biztos, hogy pl. 5 méter mélyről is fel fogja szívni? Arra gondolok, hogy olyan létezik e, hogy hordóból még képes felszívni, 5 méter mélyről már nem?
Hát nem. Ha teljesítmény szegény akkor szét kell szedni mert pár oka lehet. Lapátkerék, tengelytömítés, ejektor, diffúzor, vagy akár ezekből több együtt is.
1914 hozzászólás Oldal: 128 / 128

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég