Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2066 hozzászólás Oldal: 135 / 138
Reggel felújítottam a szivattyút: diffuzor+ejektor, járókerék, csúszótömítés,O gyűrű, villanymotor csapágyak. Tökéletes lett!
Gratulálok !
Köszönöm. Átlagosan mennyire szokták ezeket beállítani? Úgy állítottam be, hogy ha zuhanyzunk ne kapcsoljon ki,csak ha elzárjuk a csapot, így 3,8 bárnál kapcsol ki. 2,2 bárnál kapcsol be.
A szivattyú max nyomása alá 0,5-0,8 barnál közelebb nem kellene a felső értéket hogy a biztonságos kikapcsolás feltétele meg is maradjon. Gyári érték 1,5-2,8. Persze hiteles nyomásmérőn mérve :)
Igen, nyilván úgy állítom, hogy le tudjon kapcsolni. A labda miatt aggódok, nehogy kiszakadjon esetleg a túl nagy nyomástól.
A gyári előtöltés amit belekell fujni a tartályba 1,5 bár, na most nekem 2,2 nél kapcsol be, így 2 bárra kell fújnom ha minden igaz? Így nem fog túlterhelődni a zsák.
Nem fog 1,5 el sem de jobb ha picivel a bekapcsolás alatt van, tehát esetedben 1,9-2,0.
Igen, így olvastam, hogy a bekapcsolási nyomás 0,9-szerese, vagy egyszerűbben bekapcsolási érték -0,2 bár.
sziasztok!
Van egy házi vízművem, amit egy Leo szivattyú hajt, nagyon hangos volt, ezért kicseréltem a csapágyakat és az o-gyűrűket. Miután összeraktam a hangja jó lett, viszont 10 perc után lekapcsol majd 2 perc után újra elindul, tehát melegszik. A nyomást előtte nem mértem, most 1,8-nál nem tud többet. Mi lehet az oka?
Szűkszavú probléma felvetésedre sok okosat nem tudok mondani csak annyit ha előtte nem melegedett és ez nem volt probléma akkor valamit rosszul csináltál. Ha előtte is ez gond volt akkor menet zárlatos a motor. Jut eszembe biztos hogy van hővédelem benne ? mert így konkrét típus nélkül .......
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert nem vagyok a téma szakértője. Kb. egy éves szünet után ismét üzembe kéne helyeznem egy házi vízművet. Nem volt lekötve a rendszerről, csak ki lett húzva a 220-ból. Ha újra bedugom, csak zümmög a szivattyú, de vizet nem szív. Mivel a nyomásmérő 0-án áll, gondoltam kell bele levegőt fújni, de hiába pumpáltam, a mutató nem mozdult. Lehetséges, hogy kilyukadt valami? Hogy tudnám kideríteni, mi a probléma? Minden tippet előre is nagyon köszönök!

Üdv!
Ez egy Leo jet 10M 90/46, ma újra szétszedtem , de semmit nem tapasztaltam hogy valami beleérne, vagy szorulna. az tuti hogy nagyon meleg a motor.
lalibatyo írta: Szűkszavú probléma felvetésedre sok okosat nem tudok mondani csak annyit ha előtte nem melegedett és ez nem volt probléma akkor valamit rosszul csináltál. Ha előtte is ez gond volt akkor menet zárlatos a motor. Jut eszembe biztos hogy van hővédelem benne ? mert így konkrét típus nélkül .......

Ez egy Leo jet 10M 90/46, ma újra szétszedtem , de semmit nem tapasztaltam hogy valami beleérne, vagy szorulna. az tuti hogy nagyon meleg a motor.
Vagy rosszul kötötted vissza, vagy az indító kondija rosszalkodik, vagy menet zárlat. Nem fut szorosan ? Első körben mérni az áram felvételt, hogy ott látszik e valami. Vagy leszedni a szivattyú részt és a lapátkereket is hogy a csúszógyűrű ne szárazon fusson, majd úgy járatni a motort hogy melegszik e. Ha igen akkor a fent írt elektromos problémák valamelyike, ha nem akkor szorul valami benne.
Kb. egy éves szünet után ismét üzembe kéne helyeznem egy házi vízművet. Nem volt lekötve a rendszerről, csak ki lett húzva a 220-ból. Ha újra bedugom, csak zümmög a szivattyú, de vizet nem szív. Mivel a nyomásmérő 0-án áll, gondoltam kell bele levegőt fújni, de hiába pumpáltam, a mutató nem mozdult. Lehetséges, hogy kilyukadt valami? Hogy tudnám kideríteni, mi a probléma?

Milyen házi vízművet :?: száz féle van :D
A "zümmög" alatt mit értünk ? Jár a motor vagy csak zúg és meg se moccan ? Ha jár akkor légteleníteni kellene, ha zúg és nem forog akkor berozsdásodott és megszorult a csapágy.
2066 hozzászólás Oldal: 135 / 138

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég