Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1210 hozzászólás Oldal: 81 / 81
Köszi!
Mindjárt nekiállok.
Jelzem, hogy mi lett.
Köszönöm!
Úgy néz ki, hogy szerencsém volt.
A harmadik tisztítás után összejött végre.
Annyi plusz, hogy a benzin tartályt is megtisztítottam.
Volt benne egy benzinszűrő féleség.
Azt már nem tettem vissza. Szerettem volna, de nem sikerült.
Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni. McCulloch típusú fűnyíróm a téli álom után nem indul. Egészen pontosan elindul, de azonnal le is áll. A szivatáskor bepumpált üzemanyagot elégeti, és leáll. Szétszedtem a karburátort - már amennyire lehet - de tökéletesen tisztának tűnt. A tankból leengedtem az üzemanyagot, újra töltöttem, de ugyanez a hiba.

Bármilyen ötletet szívesen vennék, mert a szerelő kb. 2 hétig nem tud ránézni, annyi a munkája, a növényzet meg csak nem akar megállni a növésben...
Üzemanyag rendszer (tank csővezeték karburátor fúvókák benzin járatok) alapos tisztítása, esetleges fals levegő szívás (fellazult tömítetlen szívótorok) megszüntetése a megoldás. Hideg indító spray sokat könnyíti az első tavaszi startot.
Minden műtő tisztaságú, látszólag tökéletes állapotban van.
A karburátort annyira lehet (legalábbis én annyira tudtam) szétszedni, hogy az úszóházat leveszem, valamint az úszót a benne lévő kis záró tüskével (súber?) kiszedem és vége. az egész egy öntött spiáter bisz-basz, plusz egy műanyag valami belesajtolva.

Az létezhet, hogy nem lehet kiszedni a fúvókát?
Elég nehezen tudom elképzelni de manapság bármin spórolhatnak :)
Itt van pár video nézegesd hátha látsz valami ötletet.
https://www.youtube.com/results?search_query=+loanmover+carb+repair
Jobb tippem sajna nincs a korábbiakon kívül.
Sziasztok !

A szezon előtt szétszedtem a fűnyírót, hogy kitisztítsam és esetleg tömítéseket cseréljek, ha szükséges. Tömítéscserére ugyan nen volt szükség, de a takarítás sikerrel zárult ... most viszont valamiért nagyon nagyon pörög a motor, és így nem merem járatni .. a gáz karnak a mozgatására nem reagál viszont ha a karbin a pillangószelepet állítgatom akkor természetesen reagál rá. Sajnos úgy nem lehet füvet nyírni hogy a karbin van az egyik újjam, de semmi állítási lehetőséget nem találok. Lehet hogy a hátsó, a motorból kilógó kis himba ,vagy hogy hívják, ami egy karral és egy rudazattal van összekötve a pillangószeleppel, lett roszul beállítva, vagy valami rugót rossz helyre tehettem ? Ja igen, Alko gép 5.5 lovas briggs motorral .
Köszi előre is a segítséget ! :idea:
A pillangó szelep karja valami rugó vagy rudazat által össze köttetésben van a fordulatszám szabályozóval. Szerintem nem raktad vissza vagy rossz helyre tetted. De akár el is állíthattad a szabályozót.
Üdv! Érdeklőnék, hogy van egy régi kínai motoros 4ütemű fűnyíró, amit úgy kaptam, hogy nem indult. Próba: nem volt szikra. Gyújtótekercs csere megoldotta. Utána indult, de csak alapjáraton pöfögött. Karbi le, kimos, kifúj, eredmény nem változott. A regulátorkar ráhúzására nagyon lassan valamennyit emel a fordulaton. A gázbovden a folytószelepet rendesen nyitja-zárja. Viszont ha a benzincsapot elzárom, mielőtt kiürül a karbi, rendesen felpörög. A tűszelep rendesen zár, az úszószint nem állítható. Valakinek esetleg ötlete?
Felpörög mert elszegényedik a keverék elzárt csappal. Légszűrő nélkül mi a helyzet ? Sok hasznos video van a youtube - on ahol mindenféle kerti berregőket hekkelnek szerelnek stb Elég jó ötleteket lehet meríteni a javításukhoz. De ha vissza olvasgatsz itt van pár topik és hozzászólás hasonló problémákról és javaslatokról ötlet merítésnek. Látatlanban ennyit tudok én is.
1210 hozzászólás Oldal: 81 / 81

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég