Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Keresek mechanikus zárat (kombinációst ) szeretnék építeni amihez nem kell kulcs és nem elektromos, aki tud a témához kapcsolódó rajzot vagy tanácsot adni kérem írjon .
Üdv!

Nem tudom, milyen megoldás érdekel, de közreadok egyet, hátha kedvet kap hozzá valaki.
Ez gyakorlatilag a forgatható kombinációs zár elvét hasznosítja. Az egyes részeket külön színeztem, pusztán az érthetőség kedvéért.
Talán sok magyarázat nem kell az elvhez, a lényeg, hogy az első korong a beállító tárcsával együtt forog. Lényegében az egészet először - a beállító tárcsa felől nézve - jobbra kell tekerni, egy adott értékig, majd balra-jobbra forgatással lehet a végső kombinációt beállítani. Arra ügyelni kell, hogy a forgatásnál a kialakított csap helyek ne kerüljenek egyvonalba, mert a akkor ugye, egyszerűen nyitható az egész :D . A korongok számának növeléssével és az elv alkalmazásával gyakortilag végtelen számú kombináció érhető el.

Az egész Sketcup-ban van megrajzolva, skp file-ban, alapvetően 6mm vastag rétegelt lemezből történő kialakításra. Értelemszerűen átméretezhető. Ha pü-ben megadsz egy elérhetőséget, lehetőleg e-mailt, szívesen elküldöm, viszont ehhez még le kell töltened magát a programot, innen, és fel kell telepítened. Megijedni nem kell, a program freeware. Használni legalább olyan egyszerű, mint ezt megrajzolni :D :D

További szép napot!

Csatolmányok

Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég