Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2066 hozzászólás Oldal: 138 / 138
- én a vezérlő után tenném a tartályt.
Megpróbáljuk először úgy ahogy te javasoltad a nyomáskapcsoló után bekötve a tartályt ha azokat a tüneteket produkálja amit a fórumtársnak akkor az ő megoldása lesz a nyerő. Köszönöm a segítséged majd jelentkezem.
Összeraktam így és azóta tökéletesen működik. Ahogy nyitom a csapot 2tized nyomás esés, indul a szivattyú.


A kérdés csupán az hogy a szivattyú miképp tolerálja ha ez percenként 2-3 szor történik meg napokon keresztül mert a wc tartály töltőszelepe vagy valami más csepeg. 2 tized nyomásesés esetén olyan túl sok víz nem tud kicsepegni, de más kételyeim is vannak a sztorival csak most sok a dolog.
szép napot.
van egy kis problémám:
kb 1 éve építettünk ki egy öntöző rendszert a szivattyú elpumps 14 .....
tavaly végig jól működött, bár már kezdte, hogy 3-4 hetente 1x lekapcsolt. A hőkapcsoló vágta le, azt vissza és működött tovább.
De idén, ez begyorsult és gyakorlatilag 8-9 percnél lekapcsol. A hőkapcsoló doboz hátulja - érintésre egyre jobban melegszik és kb. a 9 percnél forró és kiold.
Szép napot neked is !
Itt valószínűleg az üzemi kondi gyengélkedik, de még inkább az a hőkioldónak hívott kis kínai filléres alkatrész van elfáradva. Ha mindkettőt kicserélted és továbbra is baj van akkor sajna már bent a víz a motorban és csak napjai vannak hátra a szivattyúdnak.
Köszönöm. Remélem csak az első 2.
Javasoltak egy próbát - hogy a homokos vizet és az elfogyó vizet kizárjuk - hogy hordóba teszteljem. Ha ott is lekapcsol - akkor az általad említett 2 dolgot mondták.
Kérdés, amit írtál: a gépben van a víz. Ez hogy lehet ? Mi okozta ?
A tengelytömítés elkopik a homokos víztől, de lehet attól is hogy a telepítési szabályok nincsenek betartva (vízbe merítési mélység) de akár az idő vas foga is okozhatja sok sok év után.
Köszi. De még csak 1 éves :-(
Holnap kipróbálom a hordóban hogy megy ..... még 1x köszönöm
Kíváncsian várjuk a fejleményeket !
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Vettünk egy házat és van egy hidrofor rendszer, aminek van néhány problémája. Az első, hogy az egész két évig állt, szeretném kitisztítani, nem találtam sehol erre vonatkozóan leírást. Valaki esetleg le tudná írni?
A másik, hogy a nyomáskapcsolót cserélni kell. Mekkora nyomásnak kell lennie alapból a tartályban?
Gondoltam, hogy leszerelem, az összes víz ki, kitisztítani, új mérőóra és nyomáskapcsoló fel, majd vissza a helyére, felnyomni üresen 0,5 Bar nyomásra (?) majd összerakni és feltölteni vízzel. Jól gondolom?
Ha membrános a tartály én cserélnék membránt. Alapvetően jól gondolod de ha membrános a tartály akkor 1,5 az előtöltési nyomás.
2066 hozzászólás Oldal: 138 / 138

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég