Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
102 hozzászólás Oldal: 7 / 7
Ez egy XI.kerületi telek.
Ha légmentesen lezárom a kútfejet,az nem okoz vákuum beroppanást a csőben?
Egy másik fórumban Albertirsát adtál meg onnan gondoltam, de akkor legyen 11.ker
Miért kellene légmentesen lezárni ? és miért lenne vákuum mikor 11 méter a víz és 39 méter a levegő a kútban ? De aki csinálta a kutat az mit mond ? Vagy te is csináltad talán ?
nem, ez a kút a telken volt.
10-11m -es nyugalmi vízszint ilyen 50m-es karszt-kútnál,kevés,átlagos,vagy sok?
Az hogy maga szint egy "karszt" kútban sok e vagy kevés attól függ milyen magasan van a telek. Miből gondolod hogy karszt ? A rengeteg vas és mangán a vízben nem erre vall. Hozam adat van e üzemi szint adat van e ? Azért 1 igazi karszt úgy ad több száz litert percenként hogy meg sem kottyan neki :)
Viszont karszt szennyező az könnyen lehet, sőt talán az is, azért a magas keménység és a sok fém. Egy karszt kút kivitelezése nem gyerek játék és bizony ha az jól meg van csinálva akkor nem kis költség. Csak aztán nehogy a nálad beszivárgó szennyeződés megjelenjen a sok karsztfigyelő kútban ami a környéken van mert akkor drága lesz a rendbe tétel és kevés lesz mentségnek az "így vettem" Főleg ha valami védő övezetre is esik a telek.
190m magas,karsztos terulet megjeloles egy terkepen.mindenki hasznalja 40m es kutak minimum a kornyeken.sztem grundfos lesz.Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! lenne egy kérdésem a stauss mélykutszivattyút buvárszivattyút fel kell-e önteni olajjal ahol van a kondenzátor?
Talán a forgalmazótól kellene megkérdezni hátha tudja. Én ezt a márkát olyan messze kerülöm amennyire csak lehet, ezért ebben sajnos nem tudok segíteni.
Kedves fórumozok!

Segítséget szeretnék kérni! Sajnos már egy hete csak a szenvedés megy a mélykúti szivattyúmmal (TIP 46028 TBP 90/43 GY) A jelenség nem új, viszont mostmár nagyon zavaró. Eddig napi egyszer újra kellet indítanom a hydrocontrolt, mivel a nyomásvesztés miatt letiltott. Ezt betudtam annak, hogy a gyári visszacsapó szelep (ami persze nem kiszedhető / cserélhető) elég rossz minőségű. Namost mivel a héten már napi akár 5x is resetelni kellett a hydrocontrolt úgy gondoltam, hogy az összes toldást átnézem, illetve rakok egy visszacsapó szelepet a szivattyú toló oldalára. Sajnos ez nem jött be, mert a szivattyú már nem tolja fel a vizet, és szerintem nem azért mert nem lenne meg a teljesítménye, hiszen 4,7 bar-t képes előállítani és a kút alja csak 14 méter. Esetleg gond lehet hogy a régi/saját visszacsapó szelepet nem tudom eltávolítani, vagy valami más probléma lenne? Gondoltam rá hogy átfúrom a gyári műanyag visszacsapó szelepet, de ha nem ez a baj, akkor csak adnék a sza.nak egy pofont :D
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
Nyomásvesztés miatt nem tilt le hanem indítja a szivattyút. Inkább a gyakori indítás miatt tilt le. Azért pár képet láthatnék erről a vezérlőről és vízrendszerről ?
Képet sajnos csak holnap tudnék küldeni. Ezt a hydrokontrolt használom:

https://www.szerszamkell.hu/al-ko_hydro ... P4QAvD_BwE

A rendszer pedig elég alap,
Szivattyú —> 25kpe cső 14m függő és 80m vízszint —-> 2 szűrő —> hidrokontrol—> lakás

Az igazság az hogy jövőre szeretnénk egy új kutat, mert a jelenlegi egy barkácskút, amit a házzal együtt vettünk. 14 méteren sajnos csak 3 méter a vízoszlop , viszont 2 embernek elég volt és jelenleg is tartja ezt a szintet.
102 hozzászólás Oldal: 7 / 7

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég