Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
82 hozzászólás Oldal: 6 / 6
Az nem nyomás kapcsoló hanem szivattyú vezérlő :)
Amúgy a célnak megfelel, viszonylag jobb kínai cucc elpumps dobozban és felirattal, egykor még az ára is jó volt. Manapság már túl drága az elpumps, kicsivel többért van sokkal jobb.
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldani. Az Elpumps gyári visszacsapó szelepe (ami a nyomótérben van) egy gyenge műanyag cucc. Ezt kiszereltem, és helyére a szivattyú csatlakozásra rászereltem egy réz, rugós visszacsapó szelepet. Hibátlanul működik, és vélhetően évekre megoldódott a probléma... :)
Tisztelt Lalibátyó!
Az elmúlt 2 évben nagyszerűen működött az Expert mélykútszivattyúm, 20 méterről 3,6m3/óra kapacitással. Idén néhány heti locsolás (napi 3 szor 3/4 óra) után azt tapasztaltam, hogy kb. 15-25 peres üzem után kiold az indító dobozban lévő biztonsági (hő?) kapcsoló. Ha pihentetem, és visszanyomom az indító dobozon lévő biztonsági kapcsolót, akkor ismét működik 15-25 percet, majd megint kiold.
Amiben a segítségét kérném: Hogyan lehet megállapítani, hogy mi lehet a hiba? Ön mire gyanakodna? Esetleg a motor tekercselésével van gond? Vagy szorul a szivattyú (homok?) és ezért megnő az áramfelvétel? Lehet ez a hiba szárazon futás eredménye? Elfogyhat a víz?
Új szivattyút kellene vennem? Vagy a motort újratekercseltetni?
Eddig egy T.I.P. (Brio) 2000-M áramláskapcsoló volt rajta, ami hibát jelzett.(7 villogásos hibakódot adott) De ezt kiiktattam.

Előre is köszönöm válaszát!
Kedves Adumble

Több probléma is lehet és talán nem kellene a legrosszabbra gondolni.
1. Én először a kondenzátort cserélném. Megfutotta az idejét és amúgy sem egy minőségi darab. Ez ennél a szivattyúnál egyszerű lesz mert a kapcsoló dobozban van.
2. Ha a probléma továbbra is marad akkor lehet hogy fáradt az a hőkioldó és vagy cserélni kellene vagy kiváltani valami megbízhatóbb darabra. Az értékét nem tudom de szerintem egy 6 amperes példány lehet. Elvileg rá van írva de csak a dobozon belül :)
3. Ha továbbra is gondok vannak akkor sajna belement a motorba a víz mert elkopott a tengelytömítése. Szerintem ezt megbízhatóan olcsón senki nem tudja javítani, és egy ilyen olcsó szivattyú esetén sok értelme nincs is futni miatta a köröket. Másikat kell venni.
Köszönöm a gyors választ!

Adumble
sziasztok!
segitséget szeretnék kérni egy csőszivattyúhoz.
kb 30m-en van a szivattyú,(BP 10 Mélykúti 10 lépcsős csőszivattyú, 1400 W)
viszont úgy van viz,hogy kicsit nyitom meg,akkor szakaszosan jön belőlle,de ha teljesen kinyitom,akkor folyamatosan.
még annyi,hogy a nyomáskapcsolot ki cseréltem,de kis nyomásnál,kattogtassa a viznyomás.
köszönöm a segitséget!
Hát ha tartály nélkül van az a nyomás kapcsoló az elég nagy baj, ha tartállyal akkor sajna vagy túl kicsi a tartály vagy nincs benne már levegő. Képet kaphatnék ?
82 hozzászólás Oldal: 6 / 6

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég