Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
139 hozzászólás Oldal: 10 / 10
Előző 1 ... 6, 7, 8, 9, 10 Következő
Sziasztok!
Van új fejlemény! Felvettem a kapcsolatot egy kémény szakival, ha lehet így fogalmazni. Feltett a kémény tetejére egy huzat szabályozót, ami nem engedi kihűlni a kéményt ès előbb is felmelegszik! Ennek az a neve, hogy Polmar kémény huzatszabályozó! 3. napja működik tökéletesen, hiba ès ami a lényeg, kondenzvíz nélkül!! Megmérte a kilépő füst hőmérsékletét a kémény tetején, tanácsokat adott, még a kályha-kèmèny bekötés ellenőrzés hátra van. A kémény kiálló részére javasolja a szigetelést! Egyenlőre ennyi. Majd folytatom.
Ez igazán a mínusz tizenvalahány fokokban lett volna érdekes összehasonlítási alap. Azóta változtak a hőmérsékleti viszonyok. :roll:
De folytasd mindenképp, kíváncsiak vagyunk a fejleményekre. 8)
sziasztok

Szakmai segítséget szeretnék kérni, kandalló füstelvezetés témába.

A nagyon közeli jövőben tervezzünk kandallóvásárlást. Egy Wamsler Primo kandallót néztünk ki, aminek 120-as kivezetője van. A kéményünk ellenben 160-as (belső) átmérőjű. Ez alapján villámgyorsan felismertem, hogy a füstcső rendszerbe valahol egy bővítőt kell elhelyezni, de miként célszerű ezt megtenni?

Kérdéseim:
1. A bővítőt hova érdemes elhelyezni? Közvetlenül a kandalló kivezetőcsövén vagy a kéménybe csatlakozásnál.

2.Bővítőből 120/150est találok csak, a 160as kéménycső ennyire egyedi lenne?

3. Az 1 cm méretkülönbséget mivel lehet/szabad kitölteni? Találtam tömítő zsinórt neten, amivel elvileg jó szorosan körbe kell tekerni és kész, de azért ez elég bizonytalan számomra.

MInden jótanács jól jön, köszönöm előre is
András
Kémény szűkítő idom többféle is létezik, lépcsős, vagy kör alakú. Interneten rákeresve egyszerűen megtalálható. A 160/120 méret pl. oneromu cégnél. Egyébként nem olyan nagy baj, ha a bekötés átmérője kisebb, valószínűleg a huzat viszont nagyobb.
Előző 1 ... 6, 7, 8, 9, 10 Következő
139 hozzászólás Oldal: 10 / 10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: jmedvegy valamint 17 vendég