Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
47 hozzászólás Oldal: 4 / 4
Üdv Mindenkinek!
Végigolvastam a topicot, sok hasznos ötletet találtam, de még szeretnék tanácsot kérni.
Van egy ártéri - tehát lábon álló - hétvégi házam (faházam), amelynek az az idők folyamán az oldalfalait és a tető alatti részét szigeteltettem, felújítottam.
Annyi "problémám" van még, hogy az alsó födémemet szeretném megerősíteni, mivel kissé "mozog", "hajlik".
A födémet - kb. 2.20 m magasban - egymástól kb. 90 cm távolságra levő párhuzamos acél "I" gerendák tartják.
A tényleges födémet az "I" tartókra merőlegesen lerakott 2,5 cm-es deszkaborítás alkotja, amelyre kb. 10 éve én szabtam rá - egy lamináltpadlókhoz használatos vékony szivacs közbeiktatásával - egy 8 mm vastag OSB burkolatot. Az OSB reisser-csavarokkal van hozzá fogatva a deszkákhoz, és ezen már csak egy pvc padló található (nincs ráragasztva az OSB-re, csak rá van fektetve).
Nos, ez a "födémszerkezet" kissé remeg, főleg, ha a gerendák közötti távolság közepén lépkedünk.
Kérdésem: mivel lehetne kissé stabilabbá tenni a járószintemet, hozzátéve, hogy egy viszonylag értékes acél bejárati ajtó fix rögzítése és befele nyílása miatt belülről csak mintegy 1,5 cm-el emelhető a födém?
Még egy réteg OSB? Vagy egy réteg betonyp-lap? És ezeket kapcsoljam össze valamilyen módon?
Vagy teljesen másban gondolkozzak?
Előre is köszönöm az ötleteket, javaslatokat!
Sziasztok!
Lakásfelújítás előtt állunk és mivel kis lakásról van szó, amelyben a nappali+konyha+háló egy 25 nm-es szobában kell, hogy kialakításra kerüljön, ezért olyan megoldásban gondolkozunk, hogy a konyhát egy dobogóra helyezzük el, ami alá az ágyat nappal be tudjuk tolni és egyéb tárolási lehetőségre is módunk nyílik, a dobogó méretéből adódóan. Mivel a konyha berendezési tárgyai elég tetemes súlyt képviselnek ezért a vasszerkezetes dobogó mellett döntöttünk, amit lakatossal fogunk megcsináltatni. A kérdésem arra vonatkozik, amiben az ötleteiteket, tanácsaitokat várom, hogy a vasszerkezet burkolását mivel oldjuk meg költséghatékony módon, úgy hogy azért a végeredmény esztétikus és időtálló legyen? Bútorlap vagy osb? Esetleg más anyag? Ha járólappal szeretném burkolni az alá melyik megoldás jobb? Illetve a vinyl padlóról tudtok -e nekem véleményeket mondani, mert ezt is számításba vettük, de nincs tapasztalatunk vele kapcsolatban.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: berlike
47 hozzászólás Oldal: 4 / 4

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég