Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Fórumozók!Segítséget vagy tanácsot kérnék.Sanuier Duval Renova Star24f tipusú cirkóm van.Néhány napja nem bír ki 24 órát sem fel kell töltenem a tartályt,mert leàll,letilt,mivel a vízszint lemegy 1alá.Már unom,én csak annyit tudtam megnézni ,hogy a radiátoroknál nem csöpög -e a víz.Én itt megakadtam,ha van valami tippetek látatlanból,vagy tapasztalatok legyetek szívesek mondjàtok el.Előre is köszönöm.Jenőbá
Szerintem elpukkant a kiegyenlítő tartály gumi membránja. Ez sajna többnyire csak tartállyal együtt cserélhető.
"B" verzió ott megy el a víz ahol nem látszik (padlóban falban stb)
Üdv Jenőbá!

Sajnos idővel a kiegyenlítőtartályok gumimembránja elöregszik és átszakad, ilyenkor a tartályban lévő levegő érintkezik a rendszerben lévő vízzel, ami felveszi a levegőt és a radiátorokban leadja.
Akkor lehet biztosra menni a kiegyenlítőtartály elpukkanásáról ha:
- levegősödnek a radiátorok
- a vízhőfok változására a rendszernyomás is jelentősen változik.
Jó kiegyenlítőtartály esetén a rendszernyomás különböző hőmérsékleteken alig változik, hiszen ez a feladata a kiegyenlítőtartálynak, a víztágulás kiegyenlítése a rendszerben.
Viszont ha folyamatosan csökken a rendszernyomás a vízhőfoktól függetlenül, akkor sajnos valahol szökik a víz. Ennek előbb-utóbb látható nyoma lesz. :(
Érdemes lenne a cirkó környezetében is vizsgálódni, hátha csak a biztonsági szelep ereszt, vagy valamelyik csatlakozás.
Köszönöm a válaszokat,a vezetékek falon kívül vannak,a cirkó körül sincs víz,csak ha 1,5-ig töltöm,ott már megjelenik a túlfolyón.Néhány (max.10 )üzemóra és újra tölthetem.
Sokat erőlteted kazánnal együtt kell majd cserélni.
jenőbá írta: Köszönöm a válaszokat,a vezetékek falon kívül vannak,a cirkó körül sincs víz,csak ha 1,5-ig töltöm,ott már megjelenik a túlfolyón.Néhány (max.10 )üzemóra és újra tölthetem.


Az nem jó, hivatalosan 2,4 bar fölött kell nyitnia a biztonsági szelepnek.
Ez is lehet az okozója, de azt sem zárnám ki teljesen, hogy a hőcserélő szivárog és azért nincs még nyoma, mert fűtés közben a lángtól elpárolog a víz.
Köszönöm a válaszokat,marad a szakszervíz.
Üdv Mindnekinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Junkers cerapur acu zwsb 22/28-3 A
Kondenzációs fali kazánom ami naponta többszőr leáll villog sípól. Hiba kód:EA
De sehol sem találtam erre a hibakódra választ.
EA: Lángot nem ismeri fel. Nyitva van a gázcsap? Ellenőrizze a csatlakozási gáznyomást, a hálózati csatlakozást, az elektródákat a kábeleikkel együtt, a füstgázcsövet, a gáz-levegő arányt.Földgáz esetén ellenőrizze a külső gázáramlás őrt.
Üdv,

Engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljam a Fűtésszerelő Mester weboldalát, mely ezen a címen érhető el: http://futesszerelo-mester.hu/. Itt szakszerű és gyors segítséget kaphatok.
Hasonlít a dolog egy teljes elpiszkolódásra. Mikor volt tisztítva a készülék? Két évnél többet a mai kényes készülékek, pl. kondenzációs, nem bír.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég