Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
308 hozzászólás Oldal: 21 / 21
A hőcserélő bordáit nézd meg. Ha működés közben alulról belenézve látszik, hogy a bordákon vörösen izzik a lerakódás, akkor ott lehet a gond, nem engedi át a hőt a víznek. Ezt, meg az égősort mindenképp tisztítsd meg, majd próbáld ki újra. Ilyen időben már nem olyan nagy kihívás 10 radiátort felfűteni egy 36 KW-os kazánnak. Ezt még egy C24-es is meg tudja lépni.

A vízkövességet úgy veszed észre, hogy feltekered a lángot maximumra és elkezd üvölteni a kazán, mint egy beteg oroszlán. :)
Kedves Plaszlo!

Köszönöm szépen a segítséget, megtakaríttatom és kivízkőteleníttetem.

Üdvözlettel: Péter
Utólag tisztábban fel lehet mérni a tisztítás kérdését. Eltömődés esetén visszafordulhat a füst, és CO kerülhet a helyiségbe. A légellátást érdemes leellenőrizni, légbevezető van-e, vagy egy egyszerű nyílás. CO-jelzőre szükség lehet.
A szakszerű tisztítás elég nagy ügy, legjobb a szabadban végezni (sűrített levegő, poszívó, korom). A teljesítménycsökkenés csak egy jellemző, de biztonsági probléma is van.
Sziasztok !

Puffertartályos központi fűtés kialakítása előtt állok.

-Viadrus u22 öttagos kazán
-1000 literes 1 hőcserélős puffertartály
-15db radiátor

A kazán a földszinten- a puffertartály ,a kazán feletti helységben közvetlen a kazán felett van !
Hozzáértő tanácsokat szeretnék kérni.
Előre is köszönöm!
Szia! Mi a Te kérdésed?
Az enyém az , hogy a födém hogy bírja el a 1200kg ot 1 méteren.
Úgy tűnik kibírja, de tényleg meredek dolog. Statikus látta? Ha megroppan a födém és a puffer leugrik a kazánra, nem vidám baleset lesz.

Csak egy példa: cég új helyre költözött, viszonylag modern építésű irodaházba. Azért nem tudta a nasi és üdítő automatát magával vinni, mert nem engedélyeztek 1000kg/nm2 feletti födémterhelést. Az automata üresen 800 kg körüli, plusz amit belepakolnak.
Üdv Mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy mi lehet az oka annak,hogy a kazántól legtávolabbi radiátor hideg marad,közben pedig a keringető szivattyú felnyomja a meleg vizet a kiegyenlítő tartályba,de nem azért,mert túlmelegedett a rendszer.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nekem a pincében a kazán és működik a szivattyún keresztül gravitációsan is a keringés 32 es csövön ( nem kell kinyissam a 6/4 es kerülő golyóscsapot) a fűtés, de vastag régi (30 éves) vascsöves a rendszer a plafon alatt fut az előre menő és a visszatérő is. 25 ös csőnél nincs vékonyabb cső sehol de a kazánnál 6/4 el indul az előre menő. A radiátorok pedig régi oszlopos radiátorok rengeteg vízzel vastag belső járatokkal. Vékony csövekkel és a ma divatos kevés vizet tartalmazó szűk járatos szerelvényes radiátorokkal biztosan nem működne. Ennek ellenére használom a szivattyút ami csak akkor megy ha a beállított hőfokra felmelegítette a vegyes kazán a vizet és ha visszahűl a beállított érték alá akkor kikapcsol a szivattyú. Anno csikó koromban mikor még Vinyiszto kazánokkal csináltunk fűtést maszekban ha a kazán teteje a radiátor alja alatt volt már működött a garavitációs rendszer vastag csövekkel és a dunaújvárosi radiátorokkal. De a meleg vezeték a plafon alatt ment egy picivel, a hideg pedig a padló szintje felett egy picivel ami a bútorok elhelyezése szempontjából nem épp szerencsés megoldás volt. Igaz a keringető szivattyút is csak hírből lehetett ismerni :)
308 hozzászólás Oldal: 21 / 21

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég