Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv Mindenkinek!

A gond. A fürdőszobámban az előző tulajdonos úgy oldotta meg meleg víz /boyler/csaphoz vezetését, hogy a flexibilis vízcső egyik fele menetesen illeszkedik a boyler csövéhez, a másik fele viszont a falban tűnik el, úgy a csaphoz. Most viszont a falon kívüli rész ereszteni kezdett, tehát az egyik fele csavaros, a másik befalazva.
Lehet valahogy bontás nélkül megoldani a dolgot? Lehetséges elvágni pld. a falból kilógó részt, és toldással megoldani a gondot?

Válaszokat előre is köszönöm.
Meg lehetne toldóval és bilincsekkel, ha azonnali megoldásra, "tűzoltásra" van szükség, de egyáltalán nem javaslom. Ez már önmagában is eléggé megkérdőjelezhető megoldás (és akkor nagyon úriember voltam), érdemes rendesen megcsináltatni, mert semmi sem szavatolja, hogy a falban maradó csődarab nem fog rövid időn belül kilukadni és eláztatni a falat. Másrészt a benne lévő gumi is elöregedett, a bilincs nagy valószínűséggel szétnyomná azonnal.
Köszönöm,

Lelkem mélyén sejtettem hogy bontás lesz a vége..
Üdv
Még a vésés bontás előtt meg kellene győződni mi is ereszt. Ez a flexi cső szerintem hollanderes kötéssel megy a sarokszelepre vagy más csatlakozóra a falon kívül ami vagy kúpra vagy tömítésre zár. Ha a kötés engedi a vizet (szinte biztosan) akkor egy tömítés csere (esetleg utánhúzás) megoldás lehet.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég