Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
A szoba felújítás utolsó lépéseként felkerült a sarokvédő hungarocell, mivel vasárnap van és lusta voltam :? itthon fellelhető színtelen ecetes (masterlight) szilikonnal fugáztam ki a sarkai és az illesztéseket... mikor festeni akartam döbbentem rá, nem fog rá a diszperzit (igaz a fehér diszpi is vagy 3 éves és elég híg)... mondjuk kb. 45 percet vártam a szilikonra a kérdés mivel tudnám lefesteni a szilikont? vagy esetleg várjak a teljes száradás vagy új diszperzit esteleg más festék, ami nem eszi el a hungarocellt?


HEEELP
taarzan írta: A szoba felújítás utolsó lépéseként felkerült a sarokvédő hungarocell, mivel vasárnap van és lusta voltam :? itthon fellelhető színtelen ecetes (masterlight) szilikonnal fugáztam ki a sarkai és az illesztéseket... mikor festeni akartam döbbentem rá, nem fog rá a diszperzit (igaz a fehér diszpi is vagy 3 éves és elég híg)... mondjuk kb. 45 percet vártam a szilikonra a kérdés mivel tudnám lefesteni a szilikont? vagy esetleg várjak a teljes száradás vagy új diszperzit esteleg más festék, ami nem eszi el a hungarocellt?


HEEELP


Azt gondolom nagy hibát követtél el. Tudtommal nem lehet festeni a szilikont, mert előbb vagy utóbb le fogja dobni a festéket. (persze lehet, hogy tévedek)
Ezért is árulnak színes fugázó, tömítő tubusos szilikonokat.

Ez nálam úgy működik, hogy lefestem a kívánt színre a falat, a szegélyt…stb. Aztán ahol szükséges szilikonozni, ott hasonló színű szilikonnal kitöltöm a hézagot.

Gábor
Üdv!Előre is szeretném megérdeklődni,hogy milyen szilikonnal van kihúzva(akril v.szaniterrel)az akril az kenhető-festhető a szaniter pedig nem.
Ha szaniterrel van akkor azt javaslom,hogy hézagosan ki kellene szedni(vágni) és újra húzni akrillal. :(
http://szinmester.extra.hu Elköltözött!
ide:
Szobafestés, Mázolás és Tapétázás:
http://kifestek.hu
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég