Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
123 hozzászólás Oldal: 3 / 9
Előző 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 Következő
Üdv !
Hát inkább rossz hírem van mint jó, de ne így legyen ! Amiről beszámolsz az hogy a gép korábban működő funkciói egymás után megszűnnek. Feltételezem hogy a mosás során a rendszer kiszivattyúzza a gépből a vizet ezt a problémát nem írtad és ha kiszedted a szűrőt akkor nagyon sok víz folyt volna ki. Jól gondolom ? Szóval programkapcsoló lesz itt a baj szerintem ami nem épp olcsó és annyi madzag van rajta hogy fel kell kötni a gatyát rendesen ha nem akarsz belekeveredni a csere során. Talán szerencsésebb eset ha ki sem üriti magából a vizet a gép, mert akkor van esély hogy a tiltások miatt nem működnek a funkciók, ebben az esetben valami beszorította a szivattyú lapátkerekét és kiszedés kipucolás után talán működni fog minden ha jó még a szivattyú.
Amit leírtál nem feltétlenül programkapcsoló hiba, elsőre inkább nyomáskapcsoló. A nyomáskapcsoló ha vizet érez az üstben (ez még nem jelenti feltétlen azt, hogy konkrétan van is benne), nem engedi centrifugálni a gépet, különben túlterheli a főmotort. A szivattyúban lévő akármi is megállíthatta a szivattyú lapátkerekét, ezért nem teljesült a szivattyúzás és nem következett a centrifugálás sem.
Az megint egy érdekes kérdés, miért maradt a mosószertartóban a mosószer és az öblítő. Vizet beengedte egyáltalán? Vizes volt a ruha a mosás végén? Hallható volt a víz beáramlása?
A mechanikus programkapcsolókról ha leesik egy kábel, rossz esetben látszólag megbolondul a gép. A hibakereséshez és javításhoz ismerni kell a programkapcsoló kapcsolási sémáját, a kapcsolási rajzot és egyáltalán a mosógép működésének összefüggéseit. Nem igazán házi sufnituning munka. Persze neki lehet állni, de kérdéses az eredménye. A szerelőknek ismerniük kell a gép működésének ok-okozati összefüggéseit és persze a rutin az, amit nehéz sufnituninggal pótolni. Inkább keress egy megbízható szerelőt, lehet nem olyan nagy a probléma, mint a látszata a problémának.
Üdv !
Ha a nyomáskapcsoló vizet érzékel az üstben ki sem nyit a vízbetöltő szelep. Ha pedig nincs vízbeáramlás bent marad a mosószer és az öblítő is. De akkor mitől vizesek a ruhák ?
Jó kérdés, kellene egy korrekt hibafelvétel. Azt viszont nem tudjuk, hogy amikor az öblítő és mosószer bennmaradt és a mosás sem működött, akkor vizet töltött-e be a mosógép? Csak találgatunk, kevés az infó. Gyakran előfordult a "praxisomban", hogy programkapcsolóra utalt minden jel, de egész egyszerű hiba okozta a jelenséget. Lecserélt már szerviz komplett mosógépet programkapcsoló hiba - alkatrészhiány - miatt úgy, hogy 1 azaz egy darab kábel esett le (vagy húztak le??) róla. Én csak akkor megyek a programkapcsolóra - kivéve az egyértelmű eseteket -, ha már minden mást - érzékelők, kapcsolók, nyomáskapcsoló hibáját - kizártam. Mérni kell és gondolkodni. Sokszor tapasztaltam, szervizesnek nincs ideje vacakolni a géppel, a legvalószínűbb egységet kicserélik, oszt vagy működik, vagy nem.
A saját Whirlpool gépem hibájánál is cseréltek szivattyút feleslegesen, illetve annyiból nem, hogy egy sokkal strapabíróbbat kaptam a gyárilag beszereltnél, majd programkapcsolót, és a hiba továbbra is fennáll, csak nem mindig jelentkezik. Még nem volt lelkierőm lecsupaszítani és ülni előtte órákig, hátha megint jelentkezik a hiba.
Bednarski,
amit találtál a szűrőben az nem okozhatja a centrifugálás kimaradását, ill a szivattyú leállását, mert a szűrőnek épp ez a feladata, hogy megfogja a szivattyúra már veszélyes dolgokat. Ebben az esetben nem jutott el a szivattyúig. Sokkal veszélyesebbek a hajcsattok, szögek, csavarok, mert a szűrő lyukain még átférnek, de a szivattyún már nem tudnak átmenni, megakasztják a szivattyúlapátot. Ezt is nézd meg, el tudod-e forgatni a szivattyúlapátot, ha kimarad a szivattyúzás.
Próbáld részletesebben leírni, mit csinál a mosógép illetve mit nem, hogy segíteni tudjunk. Mi van akkor, ha elindítasz egy programot: vizet beereszti, nem ereszti, rossz helyre ereszti, stb.
Üdv!
Van egy Whirpool AWG875-ös elöltöltős mosógépem. A problémám, hogy az adagolóba töltött öblítő vagy már a betöltéskor lefolyik, vagy a mosás kezdetekor. A mosás végén általában -nem mindig- víz marad az öblítő adagolóban. Mi lehet a probléma? Szerelő nélkül megoldható?
Előre is köszi a segítséget: Tozserne
Elképzelhető, hogy elkoszolódott, vagy eltömődött az egyik vízjárat. Úgy látom a mosószertartóhoz két vízcső megy, két mágnesszeleppel és 3 fiókos a mosószertartó: előmosás, főmosás, és öblítés . A 3 fiók külön kezelését csak úgy lehet megoldani 2 szeleppel, hogy az öblítéshez mindkét szelep nyit és a két vízsugár amikor találkozik, egy harmadik vízcsatornába folyik a víz, ami kimossa az öblítőszert. Ha a vízcsatornák közül valamelyik eldugul, vagy beszűkül, máshová folyik a víz mint ahová kéne. Ki kell tisztítani a rendszert, ehhez viszont szerelő kell, mert meg kell bontani a gépet. Esetlegesen a mosószertartó fiókot próbálja kimosni, ha ki tudja venni a gépből.
Sziasztok!

Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a Whirlpool AWE 7516 mosógépem nem mos és F08 hibakódot ír ki.
A dobot elkezdi forgatni és mint mindig mosás előtt ki szivattyúz egy kis maradék vizet...aztán semmi...megáll és ezt a hibakódot írja ki!
Légyszives írjatok....vagy ha megtudnátok mondani, hogy hol találom meg a hibakódok listáját azt is nagyon megköszönném!

Válaszotokat várva előre is köszönettel: Szilvi
Szilvi,
a service manual szerint a kód fűtés hibáját jelzi. Ez lehet fűtőtest hiba (szakadás), rossz érintkezés, vezeték leesés, programvezérlő áramköri hiba.
Kedves László!

Köszönöm szépen, hogy ilyen hamar válaszoltál,......akkor én ezzel nem is tudok mit kezdeni hanem keressek egy szerelőt...igaz?
Már csak azért kérdezem ezt mert pár hónapja f23-as kóddal állt le mosás közben a gép...kihívtam a szerelőt....aki jött is másnap és akkor pedig nem volt semmi baja rendesen csinált mindent....elég ciki volt a szakember előtt!

Üdv.:Szilvi
Kedves Szilvi!

Sajnos előfordul ilyen, de ezt a szerelők is tudják. A nem szakértő emberek nem tudják milyen üzeneteket ad a gép, tehát ha tudtad a hibakódot ami valós, akkor tényleg látnod kellett. Én magamtól nem találnám ki a kódot, ha nem lenne honnan puskázni. Az F 23 vízszint, vagy nyomáskapcsoló probléma lehetett, ha nem a programkapcsoló szórakozott éppen.
Egyet még próbálj meg - nem mondom megoldás lesz de az előző esetedből kiindulva - húzd ki a mosógépet a konnektorból és hagyd úgy egy jó órát, majd próbáld újra. Az elektronikáknak néha jót szokott tenni. Ha akkor sem működik, akkor a magad megnyugtatása miatt fényképezd le a kijelződ, hogy meg tudd mutatni a szerelőnek.
Kedves László!

Próbálkoztam ezzel is és sehogyan sem megy,...de már beletörődtem....reggelig még várok aztán jöhet a szerelő!

Mindenesetre köszönöm szépen a türelmed és kedvességed!

Üdv.:Szilvi
Helló!

Szóval, ha valakit érdekel az F08 hibakód: meghalt a fűtőszálad a mosógépbe, teljes csere!
Ja,...és Calgont ne használjatok a mosáshoz, mert ablakon kidobott pénz, a fűtőszálam olyan vízköves volt mint a reklámokban, pedig minden mosáshoz használtam!

Üdv.:Szilvi
Calgont ne használjatok a mosáshoz, mert ablakon kidobott pénz, a fűtőszálam olyan vízköves volt mint a reklámokban, pedig minden mosáshoz használtam!


Ezt én már rég óta tudom :D
Kedves Szilvi!

Szerintem az ország azon részén laksz, ahol kemény a víz.
Véleményem szerint itt az ideje, hogy szolgáltatót válts! :D :D :D


Sok szerencsét az új fűtőszálhoz!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Előző 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 Következő
123 hozzászólás Oldal: 3 / 9

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 54 vendég