Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
22 hozzászólás Oldal: 1 / 2
Üdv!

Valaki tud alumínium -ót hegeszteni?
Egy készülő doboz alumínium profilból készült keretét kellene hegesztéssel összeilleszteni. Sajnos nem ismerek senkit, (céget sem) itt Budapesten, aki ezt a munkát eltudná végezni a számomra.
Ebben kérem a segítségetek.

Köszönöm

Gábor
Talán próbáld itt : http://www.aluhegesztes.hu/portal/render.php?obj_id=355
Profi módon csak profi cuccal védőgázban fog menni. Vannak olyan forrasztó szerek amik lágyforrasztásos technikával az alut is forrasztják. Lehet valami hegesztéstechnikai boltban találhatsz is ilyesmit vagy a 2001/11 számban olvasd e a témáró szóó cikket. http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=1605
Kb 20 éve építettem alu horgász csónakot. Akkor nekem egy kollégám autogén hegesztővel a 2-es alu emezt úgy hegesztette hogy csupasz alu pálcát bekent valami vízben elkevert fehér kristályos dologgal ( már nem emléxem mi volt) miután rászáradt erősen acetilén dús lánggal hasonlóan mint a vasat meghegesztette a csónakot. Amire figyelni kell, hogy amint megolvad az alu le is cseppen, ezért ha már a felület az olvadás jelét mutatta nyomta is bele a pálcát, vagy mondhatnám azt is hogy a pálcával törte át a fém felületén az oxid réteget és egybe folyt az anyag. Jónak jó, de nem szépek a varratok.
Köszönöm lalibatyo :D Megprobálom annál a cégnél, mert fontos, hogy szép legyen. Bár nemtudom, hogy ilyen egyedi dologhoz mit szólnak.

Gábor
Hello Gábor !
Igazán nincs mit köszönnöd ! Szerintem a mai világban ez is csak pénz kérdése hogy vállalják vagy sem. Nem ismerem őket de ha mégsem vállalják vagy túl drágák akkor ha rákeresel a neten lesz még néhány más cég is.
Ha ennyire kényes a dolog akkor javaslom azt is beszéld meg mit NE csináljon mert egyszer én tükör felületű savállóra fúrattam 30 as furatokat és jó szándékkal "széles fogással" lesorjázták :cry: amit egy hétig csiszoltam políroztam mire eltűntek a köszörűlés nyomai.
hali tudja vki hol lehet bevonatos alumínium elektródához hozzájutni? köszi
Szia !
Ez egy elég profi csapat http://www.cooptim.com/hegesztestechnika.php?language=hu
Én is tőlük veszek speckó cuccot Pl. bevonatos ezüst.
Üdv !
Üdv mindenkinek! Keres még valaki alumínium hegesztéssel kapcsolatban valamit? Szenzációs megoldást találtam, mindent meg lehet oldani egyszerűen.
Szép estét!
Rafael
Üdv!

Bár nem igazán vagyok nagy hegesztő zseni, legfőképp szögvassal dolgozom, és alumíniumot leginkább kötöm, viszont mint kíváncsi természetű emberke - meg sose lehet tudni - ha nem nagy titok, megoszthatnád, mi is az a szenzációs megoldás.

Előre is köszönöm.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Természetesen, hamarosan jelentkezem!
Üdv. Rafael
Jó napot kivánok mindenkinek kb. 10 éve foglalkozom alu és fémötvözetek hegesztésével és javitásával.ha valakit érdekel tolna megyében vagyok elérhetö.A telefonszámom:06702792733
Hali,van két tekercs 7kg 1.2 mm-es aluhegesztő drótom ha kell valakinek adjon érte valamit és vigye :wink: mert csak útban van
cs.csacsa15 írta: Jó napot kivánok mindenkinek kb. 10 éve foglalkozom alu és fémötvözetek hegesztésével és javitásával.ha valakit érdekel tolna megyében vagyok elérhetö.A telefonszámom:06702792733

Üdv! Egy elvi kérdésben kérek segítséget. Van egy alumínium, két félgömbből összehegesztett, gömb alakú szabadtéri vízmelegítőm, aminek az oldala a hegesztésnél kihasadt, feltételezem, hogy túl nagy nyomást kapott. Ezt később behegesztették egy folttal, ami mellett megint szétvált.
Kérdéseim:
- gömbpalástot meg lehet úgy hegeszteni, hogy tartós és esetleg szép is legyen?
- az állványon is hegeszthető, vagy le kell szerelni?

Én már így vettem a házzal együtt. Tavaly kikergettem a darazsakat belőle és sziloplaszttal "beragasztottam" a rést, hogy a darazsak ne tudjanak visszaköltözni, de így igy csak félig tudom feltölteni vízzel, különben kifolyik az oldalán. Jó lenne egyszer megjavíttatni, még így félig töltve is jó meleg vizet ad napos időben.
http://kepfeltoltes.hu/100206/Ufo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Felraktam egy képet róla, hogy el tudja képzelni, sajnos a hibás részről nincs képem, de ha segít, készítek róla.
bármilyen fémet tudok hegeszteni- alu- vas- rozsdamentes- spiáter- szürkeöntvény -acélöntvény
06 20 420 59 91
whopper írta: Hali,van két tekercs 7kg 1.2 mm-es aluhegesztő drótom ha kell valakinek adjon érte valamit és vigye :wink: mert csak útban van


Szi meg van még a huzalod? mg és si érdekelne. 30/4276876
varga és wolf írta: bármilyen fémet tudok hegeszteni- alu- vas- rozsdamentes- spiáter- szürkeöntvény -acélöntvény
06 20 420 59 91


Üdv!
Alumíniumot lehet helyszínen hegeszteni?
22 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég

cron