Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
érdeklődnék,hogy a már meglévő sík velux tető ablakot kilehet-e cserélni (ugymond)kutyaolas ablakra,és hogy kb.mennyi forintba kerülne mind ez.
Üdv!

Ki lehet, bár ez attól a kereskedőtől is függ, ahol vásárolták. Ha eredeti, bontatlan csomagban van, esetleg meg van hozzá a számla is, akkor általánosan ki cserélhető. Az ár, a kettő közötti különbség. Általában a tetőablak drágább, ha vissza pénzt nem is, de némi levásárolható összeget mindenképpen illene kapnunk, általában meg szokták adni.
Viszont, mint a cím is mutatja, már bajosabb. Erre szolgálnak a klf hirdetési oldalak, ott kell megpróbálni. Aztán amennyiért sikerül.
Nem igazán értem, miért is akarja voltaképpen "kutyaólasra" átalakítani a meglévő, vagy leendő tetőtéri ablak helyét? Ezek megoldások, a rengeteg szög vágás és illesztés miatt ritkán sikerülnek tökéletesre, gyakorta befolyik a víz az ilyen helyeken, vagy éppen megreked a hó kívül, ami aztán később gondot okozhat. Viszont éppen a Velux-nál vannak tetőerkélyek, amelyek éppen ezt a szegmenst célozzák meg. Nem ismerem a piaci lista árakat, vélhetően drágább, mint egy hagyományos, de láthatóan jobb megoldásnak tartom a kutyaólnál, és a funkciója is hasonló.
Hogy melyik kerül kiválasztásra, az már tényleg pénztárcánk kérdése, illetve magát a pontos helyzetet sem ismerem. Érdemes nézelődni.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Hajnalka Kirkovits írta: érdeklődnék,hogy a már meglévő sík velux tető ablakot kilehet-e cserélni (ugymond)kutyaolas ablakra,és hogy kb.mennyi forintba kerülne mind ez.


Mindent meg lehet oldani, pénz kérdése az egész. Ha arra gondol, hogy a tetőablakot egy "kutyaólas" kiszögellésű, függőleges ablakra lehetne kicserélni, akkor igen, de ez elég nagy beavatkozás, ami sokba kerül. Kérdés megéri a sok pénzt és hercehurcát?
Ehhez ki kell bontani a tetőt és át kell alakítani. Valószínűleg statikus szakértő közreműködésére is szükség lesz. A tető bontásával a tetőteret is szét kell bontani, a kutyaól méretétől függően a szarufákat is ki kell váltani a kutyaól tartószerkezetével.
Szóval rengeteg munkával, nagy felfordulással és kosszal járó munka, nagy anyagi befektetéssel.
Az ár így megbecsülhetetlen, Be kell kérni több vállalkozótól árajánlatot, hasraütéssel nem fog menni. Ehhez alapos felmérésre és tervezésre van szükség, ami alapján elkészíthető egy részletes költséglista.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég