Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

A kerdesem egy cirko telepitesevel kapcsolatos. A cirkot ujonnan telepitenenk, friss gazbevezetest kovetoen. Korabban egy kazan alapu, fafuteses rendszert hasznaltunk a lakasban, futotestekkel, kiepitett belso halozattal, mely nem allt nyomas alatt, tehat nem volt vizhalozatra kapcsolva. Minden osszel ujra kellett tolteni. Ezt a regi rendszert allitanank at cirkora, a regi kazan kiiktatasaval. A rendszert ertelemszeruen fagyalloval kellett foltolteni, mivel nem hasznaltuk naponta a teli idoszakban. Legutobb tavaly osszel volt fagyalloval foltoltve. A kerdesem az, hogy a fagyallo nem juthat vissza a cirkon keresztul a vizvezetekbe es a csapba, ezaltal fagyallo mergezest okozva? Nem lenne jobb nem kombi cirkot vasarolni, helyette pedig egy kulon gazbojlerrel megoldani a melegviz-ellatast, hogy a regi futesrendszert teljesen levalasszuk a csapbol folyo melegviztol?

koszi e valaszt elore is,
egon
Szia!
Érdemes lenne zárt rendszerűvé átalakíttatni a jelenlegi rendszert. Ehhez nem kell sok munka, a kiegyenlítő tartályt el kell távolítani, lezárni a csonkját és a kazán közelében egy zárt tágulási tartályt beépíteni. A gázkazán beépítésével úgy is meg kell bontani a rendszert, most egyben lehetne elvégezni az átalakítást is. Zárt rendszernél nem kell leengedni a fagyállót, évekig benne maradhat. Utántölteni is csak annyit kell, amennyi a légtelenítéskor elveszt a nyomásából.

Fagyálló nem kerülhet vissza a vízvezeték hálózatba, mert vezetékes víz nyomása általában nagyobb mint a kazánban uralkodó nyomás, így nem keveredhet vissza, másrészt csak utántöltéskor nyitod ki a vízcsapot, utána elzárod.
Kombinált kazánnál sincs közvetlen kapcsolat a hálózati (csap)víz és a fűtési rendszer vize között. Általában hőcserélőn keresztül melegíti a vizet, vagy dupla csövezéssel teljesen különálló vízrendszerrel.
A kerdesem egy cirko telepitesevel kapcsolatos. A cirkot ujonnan telepitenenk, friss gazbevezetest kovetoen. Korabban egy kazan alapu, fafuteses rendszert hasznaltunk a lakasban, futotestekkel, kiepitett belso halozattal, mely nem allt nyomas alatt, tehat nem volt vizhalozatra kapcsolva. Minden osszel ujra kellett tolteni.
_______________
naeem
OK, de mi a kérdésed?
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron