Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szervusztok!
Lakást újítok fel és keletkezett sok fémhulladék: egy 110 kg-os öntött vas kád, pár radiátor (alumínium), plusz még betonvasak (lecsupaszítva).

Tudja valaki, hogy érdemes-e ezeket elvinni méh-telepre, fémhulladék-gyűjtőbe?
Mennyit adnak érte kg-onként? Találtam árakat a neten, csak nem tudom melyik kategóriába esik pl. a kád... "adagolható", "nem adagolható", ilyesmire gondolok
Megéri-e a vesződséget?

Kösz!
M
Szia !
Pár hónapja nagyon komoly pénzt fizettek de sokat estek az árak nyár óta. Szerintem számolj a legolcsóbbal és csak kellemesen csalódsz. Valahol olvastam egyszer, hogy a régi öntöttvas kádat valaki aki felújítással foglalkozik normális pénzért elviszi a háztól . Keress rá a neten hátha megtalálod.
Sajnos a fémhulladéknál hamar járhat úgy az ember, hogy amikor odavitte mondanak rá valamit aminek köze nincs az árjegyzékhez( tisztelet a kivételnek! ) mert úgysem fogod haza vinni hanem otthagyod. Pl ha az alu radiátoron rajt marad pár nem alu idom akkor ez már neki ok hogy olcsóbb árat adjon.
Az adagolható, vagy nem adagolható az pedig hogy mekkora darabokban van. A túl nagy és a túl kicsi (pl forgács) sem jó. A fürdőkád pl nem adagolható, de ha széttörik már igen. Viszont ha te töröd szét akkor majd azt mondják a fürdőkádnak van külön ára, ami ugyanaz mint a nem adagolható tehát feleslegesen dolgoztál és veszélyeztetted magad a fröcsögő zománc darabokkal :( .
Szerintem ha jársz ilyen hely felé ugorj be és kérdezd meg! Valakitől hallottam hogy az adószámod és még pár adat kell majd ha leadod, tehát vigyél iratokat magaddal.
( a vonat felsővezeték eladása persze simán megy :twisted: )
Sajnos pont ezektől félek én is! Holnap körbetelefonálok és megkérdezem, hogy kb. mennyit adnak érte, aztán ha kisül, hogy nem sokat, akkor lehet nem fogok bele az egészbe!

Köszi az infókat!

A vasúti felsővezetéket meg valóban gond nélkül lehet adni-venni-lopni!

Na majd ha sikerül valami, akkor beszámolok!
Na telefonon megérdeklődtem a fém felvásárlási árakat, és azt mondták, hogy az öntöttvas kádamat 11 Ft/kg-ért vennék meg, az alumínium radiátorokat pedig 50 (vagy 50 valahány...) Ft/kg-ért. Aztán arra jutottam, hogy ennyiből a fuvar sem nagy jön ki, úgyhogy végül (fájó szívvel) ment a konténerbe. Ill. a konténer mellé, hátha valaki elviszi! :D A radiátorok estére már nem voltak ott! A kád igen, úgy látszik annak a súly/érték arány nem volt elég jó. A radiátorokat kicsit bánom már, mert autóval is elvihettem volna.

Aztán olyat is hallottam, hogy nem kiskereskedőhöz kell visszavinni, hanem nagy(obb) kereskedőhöz, mert az jóval többet fizet... Meg olyat is, hogy nyáron állítólag jóval magasabb felvásárlási árak voltak, és mostanra sokat esetek...
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég