Sziasztok!
Nagyméretű faszobrot még sosem készítettem, de most hozzájutottam két 50 éves cseresznye rönkhöz, kb. 1,5 m hosszúak, és a szárításához kérném a segítségeteket.
Nem tudom, hogy miként szárítsam, hogy a későbbiekben ne repedezzen. Ezen az oldalon annyit tudtam kibogarászni, hogy ugye a végein távozik a nedvesség, és annak nedvességét időnként pótolni kell. De honnan tudhatom, hogy mikor? És ezt a folyamatot meddig kell csinálni? A fákat nyár közepén vágták, de sajnos csak szeptember végén került a műhelybe. Jelentős repedés még nincs rajta.
Válaszokat előre is köszönöm.
Nagyméretű faszobrot még sosem készítettem, de most hozzájutottam két 50 éves cseresznye rönkhöz, kb. 1,5 m hosszúak, és a szárításához kérném a segítségeteket.
Nem tudom, hogy miként szárítsam, hogy a későbbiekben ne repedezzen. Ezen az oldalon annyit tudtam kibogarászni, hogy ugye a végein távozik a nedvesség, és annak nedvességét időnként pótolni kell. De honnan tudhatom, hogy mikor? És ezt a folyamatot meddig kell csinálni? A fákat nyár közepén vágták, de sajnos csak szeptember végén került a műhelybe. Jelentős repedés még nincs rajta.
Válaszokat előre is köszönöm.