Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözlettel!
Molnár Gábor vagyok.Kertes házban szeretném kialakítani,az egyik ötletem.Fa gerendát,laminált padlóburkolóval szeretném burkolni!A felső szintről,mintázattal lefelé nézve.Ezt deszkákkal rögzíteném a gerendához,és ezek után perlit betonnal folytatnám.
Szeretném megtudni,hogy ehhez,az ötlethez van-e valakinek tapasztalata,vagy további ötlete!
Mennyezetet tartó gerendáról volna szó,amire esztétikai,és már felületkezelt okokból,laminált padlóburkolót helyettesítenék,lambéria helyett.A lambériát azért is hanyagolnám,mert azt még felület kezelni kellene kártevők,párásodás ellen.
Hogyha esetleg még mindig,nem lenne érthető,mert valamit kihagytam volna kérem kérdezzen.
Köszönöm a segítség nyújtását!
Ha bővebben kifejtenéd talán könnyebb lenne válaszolni. Függőlegesen álló gerendát vagy a mennyezetet tartó gerendát akarsz burkolni ? Mi a cél ? Esztétikum szigetelés megerősítés ? Esetleg ha valami rajzot is tudnál mellékelni az még jobb lenne !
Gábor !
Így már körvonalazódik a lényeg. Tehát egy fafödémes szoba mennyezetét akarod laminált padlóval burkolni (lambéria helyett) amit szeretnél perlites betonnal szigetelni. A laminált padlót ráfektetnéd a gerendázatra (színével lefelé) és azt deszka segítségével rögzítenéd a gerendához. Gondolom végigfektetnél egy deszkát a lamináltpadón úgy hogy épp a gerenda alatta legyen és ezt lecsavaroznád így a deszka és a gerenda közé szorulna a lamináltpadló.
( Elnézést hogy nehézkes vagyok de nem szeretnék ostobaságot javasolni ! )
Ezt követően néhány centi vastag perlites betont terítenél a laminált padlóra hogy jobban szigeteljen.
Kérlek erősíts meg jól gondolom az elképzelésed ?
Igen jól gondolja.Megoldható?
Ha ezzel az elképzeléssel valami probléma adódhat,későbbiek során,arra kíváncsi lennék!
Előre is köszönöm válaszát!
Gábor !
Több problémával is szembe fogod találni magad szerintem mivel ezt az anyagot padlók burkolására találták ki.
Meglehetősen sík felület kell a laminált padlóhoz tehát a gerendák felső felének amire fekteted egy szintben kell lenni és a gerendák nem lehetnek görbék sem.
A gerendák távolsága és a a laminált padló hossza ha nem passzol akkor vágnod kell mert a toldás mégsem lóghat a levegőben. Ha vágsz levágod a nútolását a padlónak.
Szerintem teherbírás szempontjából a laminált padló egyeltalán nem egy teherviselő elem. Terhelni csak teljes felületű alátámasztás esetén lehet. A saját súlya alatt is meghajlik ha nem támaszkodhat teljes felületen. Ha meghajlik akkor az illesztési hézagok megnyílnak és csúnya lesz.
A nedvességet vizet sem szereti ezért erre könnyűbetont rakni sem tanácsos csak ha fóliát is használsz. De a teherbírása miatt jobban aggódom. Ha véletlenül rálépnél leszakadna biztos. Nem tudom milyen célt szolgál az az épület amiben használod de ha jól emléxem az esztétikum is szempont volt így lakó épület talán. Szerintem vannak ettől szebb és célszerűbb anyagok is erre a célra még ha utókezelni (festeni lakkozni) is kell.
De kérdezz meg másokat is azért !
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég