Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok !

Kérném a segítségeteket véleményeteket !
A sztori : tesóm megkért vegyek neki egy szivattyút amivel a garázslejáró lejtőjének az alján lévő ciszternából zivatarok esetén megoldható a vízszivattyúzás hogy ne öntse ki a garázst egy komolyabb zivatar ismét. A választás ez lett :
Megnevezés: Szennyvíz szivattyú 900W RIJIA

Cikkszám: 35GSZSZE-RQ900B1

Típus: RQ900B1

Elektromos adatok: 900W 230V/50Hz

Max. szállítási teljesítmény: 14 000 l/h

Max. emelőmagasság: 8,5 m

Max. merülés: 5 m

Max. szennyeződés méret: 35 mm

Csatlakozás: 1"; 5/4"
http://www.nimbusz-kft.hu/images/termekek/letoltesek/Szivattyuk1.pdf


No az történt hogy egyre gyengébb lett a masina annyira hogy már a rezgős orosz is megverte volna szállításban :cry: . Persze szerviz elvégre garis :) . A szervízük álláspontja szó szerint :

"A szivattyú javítható. A lapátkerék sérülései sem gyártási sem anyaghibára nem vezethető vissza ,ezért a garanciális javítást elutasítottuk. :shock: A fizetős javítást a vevő nem fogadta el."
Szerintük valamilyen nagyobb méretű szennyeződés darálta le a lapátkereket.
Az én álláspontom pedig az hogy egy szennyvíz szivattyút vettem ami konstrukciós hibás ugyanis olyan méretű szennyeződés is bele tud jutni amit már képtelen a szivattyú kinyomni magából. Ez egyébként jól látszik is (utólag eső után köpönyeg már) mert sem a szivattyú házon sem a lapátkerék előtt semilyen védelem nincs ami nagyobb szemcse bejutását megakadályozza. Persze a fent írt 35 mm es szennyeződés méret is erős túlzás szerintem.

( pl.van itthon egy Wilo bibo azon is olyan rács van amin 10 mm nél nagyobb szemcse nem tud bemenni aztán ötször akkora mint ami tönkrement de mondhatnám az Elpumps szennyvízszivattyút is.)
Szerintem kellene egy szakvélemény arról amit mondok aztán ha más nincs akkor pereskedés. Nyilván annyira azért nem érek rá hogy egy ötezer forintos javítás miatt papírokat írogassak hatóságokhoz szaladgáljak, de oly mértékben felháborító a hozzáállásuk hogy meg fogom tenni. Viszont nem szeretnék fejjel a falnak menni ezért jól jönne néhány jótanács akár privátban is. :idea:

Köszönöm előre is !
Ha elég biztos vagy az igazadban, akkor a fogyasztóvédelemnél is tehetsz panaszt. Kérdés, hogy helyt adnak-e neki, mert szerintem ez nehéz eset: itt nem az "eljárásmenettel" van a baj (azzal, hogy nem akarják megadni a garanciát), hanem, hogy szerintük ez nem garanciális. Viszont megszorongathatod őket, és lehet, hogy inkább adnak neked egy újat. :)

M
Kedves Lalibátyó!

Elsőkörben azt tanácsolnám, hogy olvassátok el mégegyszer a gép használati utasítását. Elsősorben azokat a részekre kellene rákeresned, hogy adott helyzetben, szituációban milyen ajánlásokat fogalmaz meg a gyártó vagy forgalmazó a használathoz. Ha kitérnek itt pl. szűrőkosár használatára, akkor megítélésem szerint igen kétesélyes a dolog.
Mint írtad, garázsfeljáró alján lévő ciszternából szivattyúzta a vizet. Itt viszont óhatatlannak tűnik, hogy apróbb kavicsok, törmelék - vagy egyéb, esetlegesen leesett fém vagy egyéb alkatrészek - ne kerüljenek a feljáróra, majd a betonon legurulva, a vízgyűjtőbe. A szivattyúkat - sok egyéb mellett - általában nem méretezik ilyen anyagok továbítására. Ha belegondolsz, az elektromos szivattyúk általában kisebb fordulaton dolgoznak, ennek ellenére még egy apró kavics is komoly sérüléseket képes ezekben okozni, ami valóban nem tartozik a garanciális javítások körébe. A szenyvíz- vagy zagyszivattyúk pedig az átlagosnál is jobb szívóképességgel rendelkeznek, viszont többek között így az emelő magasságuk kicsi.

Ha nem találsz erre vonatkozólag bejegyzést a kezelési útmutatóba, akkor van esély nyerni, de legalább is megoszlik a felelősség kérdése. De mindenképp jó ajánlás Markové is, a fogyasztóvédelemmel felvenni a kapcsoltot, kikérni tanácsukat. Ha viszont használni akarod, akkor mindenképpen célszerű lenne megjavítatni, mert ha nyersz a későbbiekben a javítás díját pl.a bíróság számodra megítélve, költségeid a későbbiekben megtérülnek, de a hazai gyakorltot ismerve, ez nem biztos hogy hónapokon belül megvalósul.

További sok sikert!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdvözlet !
Köszönöm mindenki hozzászólását, szerencsére semmi extra kikötés nincs a használatiban. Egyszerűen arról van szó hogy a termék a specifikációban közölt paramétert nem teljesíti ezért tönkrement. Szerintem nem lesz nehéz bizonyítanom hogy így is van mert "csak" egy 35 mm átmérőjű labdának kellene "keresztül mennie" ami ránézésre is kizárt. Belemenni bele fog de kijönni biztosan nem. Az más kérdés hogy mire ide eljutunk nem kevés idő lesz. Ami a bosszantó hogy az ember egy évek óta működő országos hálózattal rendelkező szakáruházban is "bevásárolhat". Ha valami történni fog megírom.
A legjobbakat mindenkinek !
lalibatyo írta: ... Ha valami történni fog megírom ...


Üdv!

Hát csak kötél idegeket :D és határozott fellépést kívánhatok!
Kíváncsi vagyok a Lalibatyo vs. szakáruház meccs végére!

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég