Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tiszteletem Mindenkinek!

2005-ben kicseréltettük az ablakokat müanyag nyilászárokra. Nem volt túl drága, de olcsó sem. Alapjában véve meg vagyok vele elégedve, de nagyobb
hidegben igen hűvös az üvegfelület. (nincs gázzal töltve). Valahol olvastam, hogy müanyagfóliát lehet ráragasztani az üvegre ami csökenti a höveszteséget.
Ha valaki tudna ebben segiteni elöre is megköszöm!

Tisztelettel: Péter István.
Üdv!
Léteznek ilyen fóliák, de ezek nem a normál módon hőszigetelőek, mint az üveggyapot, hanem az infra sugárzás visszaverésével hővisszaverőek. A hideg üvegfelület érzetet nem fogják megszüntetni, ahhoz 3 rétegű thermo üveg, vagy argongáz töltés kell.
Itt egy példa amit a Google talált:
http://www.dekorfashion.hu/index.php?menu=foliazas,epuletfolia

Úgy érzem néha többet várnak el - köztük én is - a thermo üvegektől, mint amennyire ténylegesen képesek. A régebbi ablakok is két rétegű üvegezéssel készültek, csakúgy mint a thermo üveg. Viszont az utóbbinál a levegővándorlás útját elvágták a két réteg közötti szigeteléssel, így az elszökő levegő hűtő hatását lehetett megszüntetni. Télen én is néztem a thermo üvegezésű ajtóim üvegei szinte hidegebbek, mint a normál Teschauer rendszerű ablakaim üvegei. Viszont ezek üvegtáblái közötti páralecsapódásból is látszott, hogy az üvegtáblák között is szökik a meleg levegő, ami növeli a ház hőveszteségét, viszont a belső üvegfelület nem tűnik olyan hidegnek (a beáramló meleg levegő "fűti"). A thermo üvegek lényege, hogy ne tudjon olyan légmozgás kialakulni az üvegtáblák között, ami a hőátadást segítené. A szálas szigetelőanyagok lényege is hasonló, a szigetelőanyagba zárt levegő nem tud mozogni, így a hőszigetelő képessége kihasználható. A szőrmebundában sem a szőr szigetel, hanem a közte lévő levegő.
Köszönöm a segitséget. Tisztelettel: Péter István.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég