Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szép napot, segítséget szeretnék kérni egy olyan hálózat kiépítésében amellyel 4-6 webkamera és router együttes erejével a 30 km-re lévő épületemet tudnám felügyelni otthonról. Több nagyszerű megoldással találkoztam de nem megfizethető áron. A fenti megoldásban szeretném segítségeteket kérni, mert konkrét leírással nem találkoztam, előre is nagyon köszönöm.

Fett Andris
Hello !

Szerintem a dolog úgy indul hogy mindkét helyre kell net. Aztán mindkét helyre egy egy ámítógép, aztán egy progi ami kezeli a kamerákat, occo változatban külön USB- mindegyik, drága változatban van egy célhardver ami fogadja a kamerák jelét aztán ezt rakja netre és közben rögzíti is egy ámítógép. De hallottam olyant hogy ha van "optikai rálátás" akkor WIFI vel át lehet lőni ekkora távolságot persze nem a laptopba épített antennával.
Nézz szét itt http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=kamera+kezel%C5%91+program&meta=&aq=0&oq=kamera+kezel%C5%91&fp=19c3a08dfb0eb2a0
Üdv
Üdv!
És kell hozzá olyan internet kapcsolat, ami képes a több kamera tömörített adatfolyamát is feltölteni. A webkamerák elhelyezésénél is lesz egy kis gond, mégpedig a számítógép és a webkamerák összeköttetését biztosító USB kábelek véges hosszából adódóan.
De itt egy lehetőség a linken:
http://techline.hu/tudastar/20090803_otthoni_webkamera_webcam_home.aspx
Lehet kapni WiFi-s webkamerákat. Ráadásul olyanokat, amik látnak éjszaka is. Csak felrakod őket, beállítód, hogy MAC cím alapján szűrje, így csak a webkamerák tudnak csatlakozni, majd a routert rákotod netre, és az otthon lévő gépeddel nézed.
A Wifi-vel vigyáznék, könnyű lehallgatni, így más is láthatja ami csak rád tartozik.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég