Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
32 hozzászólás Oldal: 1 / 3
Kedves Mindenki!
Egy régebbi számból elkészítettem a házilagos medence vízmelegítőt.DE: az ajánlott HYDOR L20 szivvattyúval nem működik!! :(
tanács??!!/a szivattyú használt, rotor csere??/
köszönettel : D. Szilveszter
üdvözlök mindenkit.azért irom e sorokat ,mert tanácsra vagy információra van szükségem.itt olvastam a mikrosütő műkődéséről ,és a hiba lehetöségekröl, de az én problémám, nincs közte. minden működik, csak éppen nem melegit. lehet e hiba az, hogy az ajtón belül le van kopva egy kicsi a festék?
Üdv !
Attól hogy hallod a zúgást és forgatja a tányért még lehet rossz. A magnetron szokott elromlani aminek a cseréje elég borsos árú szokott lenni így talán okosabb és lehet olcsóbb is újat venned.
Kedves Mindenki!

Az én problémám a következő: van egy karos csaptelepem, amin alig folyik a víz. Olyan mintha dugulás lenne benne.
Tudna valaki épkézláb ötletet adni a javításhoz?
Nem feltétlen a cserére gondolok.

Előre is köszönöm, üdv.: Péter
Üdv !
Ennek elég sok oka lehet. Az a kérdés hogy csak ez az egy csapteleped tűnik dugulásosnak vagy az összes többi a lakásban ? Hideg melegvizes csap és bármely állásban rossz vagy csak az egyik állásában ? Hogyan jelentkezett a probléma egyik napról a másikra vagy szépen lassan ? Esetleg egy képet kaphatnánk a "betegről" ?
A karos csaptelep kartusa - szelepháza - előtt kell lenni finom szűrőnek, ez is eltömődhet az idők folyamán. Ha a bevezető flexi vízcsöveket lecsavarja a csaptelep aljáról, látnia kell a szűrőket és az állapotát. Konkrétan már nem emlékszem a kartus bemenetén, vagy a vízbevezető csöveknél van a szűrő - felteszem gyártóktól is függ a helye -, először ezt kéne megnézni.
Kedves Plaszlo és lalibatyo!

Köszönöm a reagálásotokat. Megnézem a szűrőket.

Üdv.: Péter
Tisztelt Ezermester!

Zománcfestéket (min. 20 éves) szeretnénk eltávolítani a falról! A csiszolás esélytelen, a glettelés is, teljesen elcsúszik rajta! Diszperzittel próbáltuk festeni, nem takar! Másik zománc (nyílászáró festék) nem fedi és elcsúszik, nem marad meg, csak nagy nehezen, hőlégfúvó 450 fokon alig szedi és elég nagy felület, hogy a fúvóval szórakozzunk. Azt hiszem ennyit próbáltunk! Arra gondoltunk, hogy tapétát rakunk rá! Ragad-e a zománcfestékre a tapétaragasztó? Vagy esetleg valami jó megoldást szeretnék kérni, ami végre eltünteti azt az ocsmányságot(zöld-kék-piros-sárga cirkás)! Előre is köszönöm! üdv
Üdv
Én még olyan festéket (bevonatot) nem láttam amit ne lehetett volna lecsiszolni. Megfelelő vászon és gép kell csak, de gondolom inkább a por és zaj ami miatt a csiszolás problémás. A tapétával az a gond ha nem sima felületre ragasztod akkor csúnya, tehát visszajutottunk a csiszoláshoz gletteléshez.
Elvileg megtapad a tapétaragasztó ezen is. Én inkább CMC ragasztót használnék, ezeket a mai modern ragasztókat nem ismerem, nem dolgoztam velük. Mindenképp egy réteg alátét tapétát raknék először.
Talán az öntapadós tapéta sokkal jobb ötlet hiszen azt épp az ilyen nem nedvszívó felületekre találták ki.
Én meg zománcfestéket nem láttam még falon, de elég borzasztó lehet.
Úgy vélem ezt csak lekaparni tudjátok, ami nem kis meló, de végleges megoldás. Spaklival szerintem le lehetne tolni a falról. Egy helyen meg kell bontani a festék felületét, akár durván kalapáccsal leverve. és utána alá lehet nyúlni a festékrétegnek sapklival.
Talán még géppel is be lehet segíteni, egy multifunkciós gép széles spatulájával.
Csak ötletadónak (mire gondolok), nem reklám célból:
http://www.profikisgep.hu/Bosch-Skill/ELEKTROMOS-SZERSZAMOK/Csiszolok-polirozok/Rezgocsiszolok/Bosch-gyartmanyok/Barkacsgepek/Bosch_skil_F0157710AA-Skil-7710-AA-tobbfunkcios-hantolo.html#middle
Kedves Lalibatyo és Plaszlo!

Köszi a segítséget! a csiszolás pora és zaja nem gond! a glettelés után is ugyan olyan por van/volt! a gond azzal van, hogy egy panel wc 4 teljes fala és ajtaja, és fürdőszobája van zománcfestékkel lekenve! tuti, hogy egy darabig eltart, de nem is ez a gond, hanem a megfelelő megoldás hiánya! ha ragad a tapétaragasztó akkor az szuper, az ajtókat meg szerintem a hőlégfúvóval megoldjuk szerintem. De ha van még ötlet szivesen fogadom!
köszönöm
Sok ötletem nincs már, esetleg egy nagyobb benzinlámpa, ami sokkal intenzívebb hőt ad, mint a hőlégfúvó. Ha ezzel a nagyját sikerülne letolni, akkor már a maradékot csiszolni is lehetne. Falról még sosem kellett festéket leégetni, talán a nagyobb hővezető képessége miatt nem olvad meg annyira a festék, mint a fán.
Üdv
Léteznek ragasztható pvc burkolatok ami épp arra hivatott hogy zuhanyzó vagy fürdő falán csempe hatású vízálló burkolatot adjon. Ezt oldószeres ragasztóval kell ragasztani.
A főoldalon rögtön van egy megoldás:
http://ezermester.hu/cikk-5104/csempe_helyett_resopal

Kérdés, ragad-e a zománcfestékhez?
Üdvözletem,Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni az illetékestől!!! Van egy Whirlpool AWT 2089-800 felül töltős mosógépem. Az utóbbi időben azt vettem észre hogy az öblítés előtt és után nem centrifugál a gépem csak a vizet nyomja a szivattyú kifelé!(amúgy tiszára mossa a ruhákat) Minden mosási programmal próbáltam és üres járatban is de sajnos nem centrifugál. Ki pucoltam a szűrőt vízkőtelenítettem a gépet és trisóval is átmostam 90 fokon de semmi változás. Az ékszíjjat most cseréltettük tehát szerintem az nem lehet probléma. Kérlek segítsetek mert már kezd elegem lenni az állandó csavargatásból. Köszike
32 hozzászólás Oldal: 1 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég