Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
630 hozzászólás Oldal: 1 / 42
Nem tudom, merre induljak el, de nagyon -nagy szükségem van a szakértő segítségre.
Kb. egy éve folyamatosan , éjjel-nappal monoton zúgást, éjszakánként néha rezgést érzékelek főleg a hálószobában, ott a legerősebb, legtisztábban hallható, főleg éjjel.
Sajnos nagyon érzékeny vagyok a zajokra, rezgésekre, voltam fül-orr-gégésznél, nem fülzúgás, tökéletes a hallásom.
A lakás társasházi, 4 lakásos, van, fölöttünk két lakás, az egyiket nem lakják, a másikban könyvelőiroda van.
Téglalakás, álmennyezet van, halogénégők, trafó nincs.
Riasztó, gázkazán, radiátorok (nem a víz suhogása a gond, nyáron is érzékelhető a zúgás), A-kategóriás No Frost hűtő, meg próbáltam azt, hogy teljesen áramtalanítottam a lakást, lekapcsoltam a főbiztosítékot, akkor is hallható volt a zúgás, tehát (minden bizonnyal) nem az otthoni gépek okozzák.
Éjszakára a gépek készenléti állapotát is kikapcsoljuk.
Kérem, kérdezzen nyugodtan, biztosan nem gondoltam a tájékoztatásnál mindenre, kérdezzen, hogy segíteni tudjon.
Köszönettel várom válaszát: Klára
Üdv Claire!
Végre egy kis reménysugár, hogy nem vagyok megkattanva. Ismerős a probléma, kb. én is1 - 1,5 éve hallok folyamatosan egy nagyon mély búgó hangot a házamban, amit eddig nem tudtam hova tenni. Én a mély hangokra vagyok érzékeny, a párom nem hallja, de engem is nagyon zavar. Próbáltam nem tudomást venni róla, de nem megy. Van amikor folyamatosan búg, van amikor pulzálva, néha sikerül olyan napot kifognom, amikor csend van. Mostanában változik a frekvenciája is, így hol a bal, hol a jobb fülemmel hallom a frekvenciától függően. Először azt hittem a sok éve begyulladt és felszúrt fülem miatt más lett a hangérzékelésem, de amikor ideköltöztem még nem volt ez a hang. Egyelőre nem tudtam rájönni a hang eredetére, kint a szabadban nem hallom (ott több a zaj), és biztosan nem a házban keletkezik, nincs folyamatosan működő gépem. Gondoltam az egyik szomszédom medence vízkeringtető rendszerére, de ilyenkor télen ki van kapcsolva, az nem lehet. Egy távolabbi szomszédom műhelyére is, de éjjel általában sötét van a műhelyében, csak nem dolgozik vakon. Viszont pár házzal arrébb lakó szomszédom házában is hallottam már, tehát nem nálam keletkezik a hang.
Már sokat gondolkodtam, hogyan lehetne kideríteni, de először igazolni kellene a hangot és utána keresni a hang forrását. Gondoltam valamilyen hangmérnök, vagy zajszakértőnek kellene bemérnie, ezt megfelelő műszerekkel ki lehet mutatni, dokumentálni. Az egyetlen ott lakó szomszédodat kérdezted már erről? Merre laksz ? (küldd pü-ben, csak a városnevet )
Egy pár tipp:
- nálunk (lakótelepeken) a ház központi szellőző rendszere (ventillátor általában a padlástérben) lehet elég zajos. Ez az ami egy állandó légáramot hoz létre a fürdőszobában és a WC-ben. Ezek általában sok-sok éven keresztül működnek, de ahogy öregszenek, úgy lesznek egyre zajosabbak. Teljes áramszünetnél lehet tapasztalni, amikor ezek is leállnak, hogy milyen az igazi teljes csend.
- másik lehetőség, hogy valóban a szomszédnál keresendő a zaj forrása

Ami engem zavarni szokott:
:)
- dízel autók berregése, mert a kedves szomszéd éjjel mikor hazajön még jó 10 percig járatja a ház előtt
- világító LED-ek (standby LED-ek pl.) magas frekvenciájú hangot tudnak kiadni. Visítanak. Sokan nem is hallják, de éjjel "teljes" csendben zavaró tud lenni, különösen ha villog.

M
Olvastam a búgó hangról amit írtál.én 2007 ősze óta hallom.semmi köze elektromos vagy szellőző rendszerelhez és szerintem azért hallható inkább éjszaka mert nagyon halk.
csendes helyeken nappal is hallható.(pl: erdőben is hallotam már illetve a tanyámon a várostól távol).engem is idegesít főleg akkor amikor váltakozik a frekvenciája.(egy D és egy G hang egyébként, ami nem egyszerre ,hanem váltakozva szól)amikor az egyik hangon megállapodik akkor elviselhető és el lehet rá aludni, de ezt ritkán teszi.mostanában több mint egy héten át nem volt hallható és jobban is ment nekem az alvás.nagyon sokan nem hallják különben.
ami a leginkább nyugtalanít hogy a forrását eddig homály borítja.gyanakszom a HAARP aktivitásra is, de az is lehet hogy a Föld rezeg alattunk így.A Földnek amúgy G lenne az alaphangja, de akkor a D hang az honnan és miért jön?Talán a Fölg magja adja ki a mágnesen pólusváltás kísérőjelenségeként?
A világűr minden egiteste pentaton hangokon rezeg, és ez a két hang amúgy a pentaton skála hanjai lennének, de akkor korábban miért nem hallotuk és ha természetes a forrása akkor miért zavaró?
Írjatok ha valami eszetekbe jut..
Üdv:Leez

Csatlakozott: pén. jún. 24, 2011 1:55 am
Privát üzenet
Én mindig is érzékeny voltam a zajokra,talán azért sem értem mi történik most a házunkba. Itt nálunk április óta van ez a hang amiről írtok.Nagyon elkeserít,hogy mások is ettől szenvednek és nem találják a magyarázatot.Talán még annyi ,hogy itt pont akkortájt cserélték a villanyórát .(ipari is van/volt)Talán ettől lehet ez a hang? Nem értem,de én így nem bírok ki éveket az biztos...
AMCO milyen villanyórát szereltek fel?
Én is hallom már jó ideje a búgást, de nem állandóan, hanem változó intenzitással. Nekem még régi, hagyományos villanyórám van. Az a baj, ha Leez-nek igaza van, akkor bárhová mehetsz, mindenhol fogod hallani. Sokan nem hallják, ingerküszöbük alatt van ez a hangmagasság.
Nálunk se hallja más,csak én meg anyám (lehet a gyerek is,de ő még csak 2 éves).Sajnos nem tudom megmondani milyen villanyórát tettek fel ,mert nem az én lakrészemben van,valamilyen többfázisút.Mindenesetre azóta hallom kb. mióta kicserélték.Nagyon idegesítő én nappal is hallom sajnos,bár volt 1-2 nap amikor nem szólt,vagy épp akkor kezdett el megint szólni mikor a gyereket fektettem.Nem tudom hogy lehetne kideríteni a forrását,de már gondolkodtam,hogy valami hatósághoz kéne fordulni,mert ha nem lesz vége el kell költöznöm augusztusban,hogy aludni tudjak gyerek és meló között.Vicces ,hogy a reptér mellett jobban lehet aludni mint itt a reptértől 20 kilométerre.Valakinek nincs valami ötlete ,hogy merre lehetne indulni?Nincs kedvem elhagyni a "saját" otthonomat.
ma délután értem vissza a tanyámról ami szekszárdon van (amúgy gyálon lakom) és éjszaka prímán lehetett ott is hallani amikor csendes volt körülöttünk minden, de mégegyszer muszáj megemlítenem mert talán elkerülte a figyelmedet, hogy nyílt terepen azaz nemcsak zárt térben is hallható, ha elég nagy a csend a tájon.
hangmérnök ismerősöm azt tanácsolta, hogy egy jól meghajtott előfokkal gyengébb minkrofonok érzékenysége is annyira megnövelhető hogy egészen apró zörejeket is érzékelnek.
ha meglesz a felvétel valahová felrakjuk.aztán indulhat a nyomozás honnan jöhet.
ide is írhatsz :wxsrha@gmail.com
No akkor "szomszédok" vagyunk,mert én Pesterzsébeti vagyok.
próbáljátok feljegyezni mikor melyik éjszaka NEM halljátok a hangot és pár hét múlva öszehasonlíthatjuk.én jegyzem.
Én is jegyzem.Remélem lesz mit.
ACMO!
Beírod ide, mit jegyeztél fel?
5.-e és 9.-e.Ma éjjel is tudtam aludni.
a 9.e teljesen stimmel mindkettőnknél.valószínű az egyéni érzékenységünk is különböző.
nekem a következők a tapasztalatok:
28-29.---tejes csend
30.-1.---halk hullámzó
2.-3.---hangos
4-5(?)-6-7-8--halk
9.éjszaka csend, nappal zaj
10.éjszaka csend, nappal zaj

újabb bizonyíték, hogy nem képzelődünk és nem is a saját testünk hangja.
Leez,
nappal is szoktad hallani ezt a hangot? Én általában csak éjjel és változó intenzitással (hullámzik), de arra már nem is emlékszem, mikor volt teljes csend. Maximum nagyon halkan hallom és úgy vettem észre, függ a lelki állapotomtól. Ha nyugodt vagyok kevésbé hallom, de lehet csak kevésbé zavaró. Ha jól emlékszem, kb. 3 éve kezdődött, vagy kezdtem hallani.
630 hozzászólás Oldal: 1 / 42

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég