Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Helló!

A kérdésem zuhanytálcára vonatkozna, remélem jó helyen teszem fel.
A zuhanyzóban lévő csavar ki lett csavarozva és vissza már nem tudjuk.
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani bontás nélkül?
A csavar alatt egy gumi tömítés van, alatta egy gumi szűrő.
A csavart kellene úgy visszacsavarozni, de ez nem akad meg semmiben.
Segítség lenne, ha valaki meg tudná mondani mibe kell ennek megakadnia. (a gumi szűrő miatt nem sokat látni)

Előre is köszönöm a segítséget.
A zuhanytálca lefolyójáról van szó?
igen
Az lehet a gond, hogy a kifolyó ellendarabja elmozdult annyira, hogy a csavar már nem éri el. Ez két darabból áll, egy felső és egy alsó idomból, alul-felül gumitömítéssel és ezt a két darabot az a bizonyos csavar fogja össze, amit kicsavartál. A rossz hír az, ha gégecsöves a lefolyó és van hely alul, annyira elmozdulhatott, hogy felülről már nem lehet elérni. Jobb esetben csak a csavar hosszánál nagyobb mértékben mozdult el, amit még hosszabb csavarral el lehet kapni. Zseblámpával be kellene kukucskálni, látható-e az ellendarab. Nem tudom milyen régen lehet összeszerelve, de pár év alatt a gumi oda szokott gyógyulni a zuhanytálcához, csak nagyobb erő hatására enged el.
Sokat már nem ronthatsz a helyzeten, vedd le a lefolyó felső darabját, akkor jobban be tudsz nézni. Egy hosszabb csavarral, vagy erősebb dróttal el kellene kapni a tálca alatti ellendarabot és visszahúzni a helyére. Az alsó ellendarabban 2, vagy 3 ágú távtartó fogja a csavar anyáját középen, ezt a távtartót kellene elkapni és visszahúzni a helyére. Ha ez sikerülne, akkor van esély az összerakásra, lehet kicsit gyakorolni kell a visszahúzást és középre állítást.
Elképzelésem szerint, erre a drótra fel kellene húzni a zuhanytálca lefolyó felső darabjait, majd úgy elkapni az alsót és visszahúzni a helyére. Ha már a helyére került, vissza lehet helyezni a felső lefolyóelemeket és a csavarral összefogatni újra. Érdemes sziloplaszttal vékonyan kikenni a felfekvő részeket, nehogy később ott szivárogjon a víz.
Látatlanban ennyit tudok tanácsolni, ha valami másképp van, írd meg.
Köszönöm szépen megpróbálom!
Ha ez nem jön össze akkor azt tervezem , hogy a zuhanytálca elején 2 csempét kibontok és úgy próbáljuk meg visszacsavarozni!

Nagyon sokat segített!
Köszönöm
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég