Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!
tavasszal kialakítottam egy 2mx2m széles homokozót a kisunokám részére. kapott egy mozgatható takarást szolgáló tetőt is, elkerülendő az éjszakai vendégek látogatását. Az egésznek betonalapja van, úgy hogy onnan sem várható hívatlan beköltözés.
az üzletekben újabban kapható, kifejezetten gyermekbarát homokkal lett feltöltve. na és most jönne a kérdésem: akármilyen körültekintően is kezelem, azért csak illene, sőt mi több, szükséges lenne fertőtleníteni? na és mivel és milyen időközönként. van valakinek ezzel kapcsolatos és megosztható ismerete?
előre is kösz
Üdv!
Lehet nem leszek népszerű, de egye fene. :?
Úgy vélem, ha ennyire zárt és védhető homokozót készítettél, nem szükséges fertőtleníteni. A macskák, galambok ürüléke veszélyes a gyerekekre, ha ezeket ki tudod zárni és eleget éri a nap a homokozót, nincs miért fertőtleníteni. Kicsit bízni kell a gyerekek immunrendszerében és az se baj, ha kondícióban marad. A gyerek nem csak a homokozóban matat és játszik, hanem a környezetében (kertben) és ott sem tudsz mindent fertőtleníteni. A fertőtlenítő szer sem hasznos egy gyerek szervezetére, amiből óhatatlanul marad a homokban.
Tehát én azon a véleményen vagyok, ha ürülék nem tud a homokozóba kerülni, akkor nem kell fertőtleníteni. Esetleg egy nagy nylon fóliára kilapátolod a homokot úgy, hogy néhány órán keresztül érje a nap, akkor fel tudod frissíteni. Így igazán gondos nagypapa vagy, minden ellen nem lehet megvédeni a gyereket. Az én lányom kiskorában mindent megtapogatott a kertben, turkált a homokban otthon, a játszótéren semmi baja nem lett tőle. Arra kellett vigyázni, a szájába ne vegyen semmit.
Hát igen :)
Az első gyereknek még kifőzzük a cumit ha leejti. A másodiknak leöblítjük, a harmadiknál pedig szóltunk a nagyobb gyereknek hogy adja neki vissza.
Üdv!

Csatlakozva aze lőttem szólokhoz, egy tanult, nagyrabecsült kollégám mondása, miszerint is bizonyos mennyiségü homokot meg kell ennie a gyereknek, hogy ülepedjen is valami.
Arról nem is szólva, hogy néha jobb nem tudni, mit csomagolnak élemiszernek a boltokk polcaira, bár ez egy kissé messze vezetne...
A megközelítés szerintem tökéletes, továbbiakat már tulzás lenne használni. Nélha valóban nem árt átforgatni és a napra kitéve kiszárítani, hiszen a homokvárhoz víz is dukál...

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Uraim! Köszönöm.
Vigyázunk - vigyázunk, de így olvasva a tanácsaitokat még megnyugtatóbb.
Üdv
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég