Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
mélykút szivattyút vásároltam,az eladó mondta hogy olajat kell bele rakni,de nem kérdeztem meg hogy milyen olaj való bele!ez egy hengeres csiga szivattyú, ha a tipusa mond valakinek valamit: QGD-3-140-1 Minden ötletet szivesen fogadok,olvasok, köszönettel papatom
Üdv
A leírásban használati útmutatóban nem szerepel semmi ? Hova kell olajat rakni ? Én eddig csak a dupla tengelytömítéses zagyszivattyú két tömítése közé raktam olajat de azon van nívócsavar is és rá is van irva " oil ".
Amúgy ezek a csavarszivattyúk tiszta vízbe valók, ha nem tiszta a vized akkor nem lesz hosszú életű. Ha pedig nem boltban vetted hanem netről vagy piacról akkor más meglepetésekben is részed lesz hamarosan mert rengeteg ipari hulladékot árulnak szivattyúnak ilyen helyeken.
Halló!
ezen a címen találsz egy levezetőt, hogyan kell szétszerelni a szivattyúdat. A QGD3-on mikor eltávolítottál már minden ahogy a képek mutatják, találsz egy kb. 12-13 mm fejátmérőjű, lapos csavarhúzóval eltávolítható csavart. Ezt kiveszed és már tölthető is be az olaj. A mennyiségét és a minőségét gondolom az előttem hozzászóló jobban tudja.
Üdv. wager
Ez a leírás arról szól hogy miképp kell cserélni a szivattyú vízszállító csavarját (csiga) és annak a házát. Az olajbetöltő csavart én nem látom a képeken. Minden esetre célszerű a leírást megjegyezni mert ezek a csavarszivattyúk sem a hosszú életről híresek és ha egy kicsit is koszos az a víz amit szállítania kell akkor elég hamar be fog következni a pillanat amikor cserére lesz szükség.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég