Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!!!
Segítségre lenne szükségem :!: Van egy Alaska WA 3010-es mosógépem és nem forog a dobja. :( A motor zúg,a vízet szívja csak nem forog a dob,ezáltal nem mos és nem centrizik.Kézzel hajtva forog a dob.Az ékszíj jó,mert megnéztem. :D Mi lehet az oka :?: ,hátha én is megtudnám oldani a problémát,és nem kerülne sokba.
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv Katica!

Semmilyen üzemmódban nem forog a motor?
Kerestem infót hozzá és találtam tacho tekercset a motorhoz, ami szerint elektronika szabályozza a motor fordulatszámát. Ez alapján a szabályozó elektronikára gyanakszom, ami a programkapcsolóban lesz valószínűleg. Ez 26600 Ft körül van, + beszerelés.
Hívjál inkább szerelőt, állapítsa meg a ő a bajt, így távolról nehéz, nem akarlak felesleges költségbe verni. Lehet ennél egyszerűbb hibája is.
Szia!!
Semmilyen módban nem forog.Köszi a segítséget,akkor hívok szerelőt :(
Szia.
Sajnálom, ez van.
Annyit még talán tudok segíteni, hogy emlékeim szerint öcsém mosógépe is hasonló működési elvű lehetett, aminek hasonló problémája volt. Annál a gépnél a programkapcsolótól függetlenül volt egy kis panel, ami a motor fordulatszámát állította az aktuális igénynek megfelelően - a programkapcsoló adta a a jelet a panel megfelelő bemenetére -, és ennek a panelnek az egyik kontaktusa volt rossz, némi birizgálás után újra működött. Tehát nem biztos, hogy programkapcsolót kell cserélni, ha a Te géped is hasonló, a panelt kell megszemlélni először.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég