Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
SKIL 6850H ütvefúró géppel rendelkezem. Sajnos a fúrótokmány tönkre ment. Ki szeretném cserélni. Kúpos csatlakozású. Segítséget kérek a fúrótokmány leszerelésére. Milyen módon szerelhető le?
Köszönöm a segítséget!
VFerenc
Üdv
Kicsit rossz témába írtad a kérdést, de azért megválaszolom amennyire tudom. Meg kellene nézni hogy a tokmányt nem e rögzíti csavar a kúpra. Ha igen ezt kihajtva ( lehet hogy balmenet ) elképzelhető hogy találsz egy menetes furatot a tokmányban ahová egy csavart behajtva lehúzható a kúpról .
Picit érthetőbben, amennyiben Lalibátyó által felvázolt megoldás van alkalmazva a tokmány rögzítésére: A tokmányt a tengelyre rögzítő csavar átmérőben kisebb, mint a tokmányban lévő menet. A rögzítő csavart eltávolítva, a tokmányban lévő menethez keress egy átmérőjében megfelelő és a tokmánynál hosszabb csavart. Ezt csavard be ütközésig, majd a tokmányt lefogva húzd rá a nagy csavart. Elvileg le kell nyomnia a tengelyről, de ha nem megy, akkor kocogtasd meg a tokmány tövét kalapáccsal óvatosan és feszítsd tovább a csavart. A művelettel csak óvatosan, mert ha a leszedő csavar szétbarmolja a tengely végét, akkor lehet, hogy nem tudod felrakni az új tokmányt, vagy nem szorul fel rá. A rögzítő csavar csak a kúpra szorítja a tokmányt, az erőt a kúpos csatlakozás viszi át (öntartó kúp).
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég