Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Segítséget szeretnék kérni!

Beköltöztünk egy új építésű lakásba ahol most így nézz ki az ajtó. Mi lehet ez és hogyan tudnánk orvosolni a dolgot?

Kép

Kép
Üdv
Ha új építésű akkor gariban de mielőbb.
Vagy hűhíd miatti pára lecsapódás vagy beázás felázás kívülről amin a hiányos légcsere ( rossz szellőzés) miatt felületi penész jelent meg. Szerintem háztartási boltokban kapható penész kezelőkkel (szavo) orvosolható de az csak tüneti kezelés a probléma okát nem szünteti meg. Nem kizárt hogy beltéri az ajtó (nem hőszigetelt) de kültérrel teremt kapcsolatot azért a gond. Mi van az ajtó másik felén ?
Az a baj hogy eddig ezen a részen csak "fehér" volt az egész... úgy gondoltuk küllem hibás lehet az ajtó. Ha penész lenne akkor letudnám törölni, de nem lehet. Kivágtam egy körömnyi részt hátha alatta van valami, de csak a fa van... Kívülről az ajtó ezen részen csak kisebb felületen sötét elszíneződés van.
Penész lesz az hidd el. Látszik az átnedvesedés is a képen. Lehet beleette magát már az anyagba. A másik oldala kültéren van, pl erkély terasz stb ?
lalibatyo írta: Penész lesz az hidd el. Látszik az átnedvesedés is a képen. Lehet beleette magát már az anyagba. A másik oldala kültéren van, pl erkély terasz stb ?


Erkélynek nevezném :D
Üdv!
Ez gyengén, vagy hibás hőszigetelésű ajtónak néz ki. Ahogy elnézem a nagy képet, valamilyen famintás fóliával van bevonva, valószínűleg a hideg ajtó miatt belül lecsapódik a pára és az a fólia alatt elkezdi "áldásos" munkáját. Nem szokott gyöngyözni a lecsapódott párától az ajtó alja belül?
Milyen vastag az ajtó? Tennél fel képet az egészről?
Üdv
Igen ez egy beltéri ajtó kültéri helyre építve, ez lesz a probléma. Nyilván a spórolás okán történt így. A külső oldal hőszigetelése lehet megoldás penészmentesítés és kiszárítás után ( ami most nem lesz egyszerű) de itt új építésről lévén szó én egy cserét kérnék megfelelő minősítésű ajtóra és garanciában. Nem kizárt hogy a többi lakásnál is ez probléma ezért érdemes lenne a szomszédságokkal beszélni hátha ők már előrébb járnak a megoldásban.
A belső hőmérséklet csökkentésével, szellőztetéssel és minél kevesebb pára kibocsájtással ( főzés ruhaszárítás ) csökkenthető a páralecsapódás.
Csak nálunk van ez a probléma mivel a többi ajtó a lépcsőházon belül található.
A pára eddig is lecsapódott az ajtón, de azt letöröltük viszont az alsó részén az elszíneződés olyan volt mintha valamilyen vízálló anyaggal le lett volna kenve.

Kép

Kép

Kép
Ez csodálatos. :( :(
Ha jól látom a képről, egy vékony falapot raktak be a másik üveg helyére. Szigetelés nulla. Cseréltesd ki bejárati ajtóra, vagy hőszigetelt(!) kültéri használatra is alkalmas ajtóra. Talán még az is jobb megoldás lenne ennél, ha a falap helyére a másik oldalhoz hasonló thermoüveget rakatnál be.
A felázás már az osztófán és a takaróléc alján is látszik. Ezt az ajtót nem lett volna szabad ide berakni.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég