Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Egy olyan problémára keresek megoldást, hogy egy motor tengelyét milyen módon lehetne tömíteni, ha víz alá merítem? A motor egy kis dobozban lenne, csak a tengely érne a vízbe, és a víz természetesen nem folyhatna vissza a dobozba. Úgy néztem valamiféle rúdtömítés kellene nekem(figyelembe véve, hogy a rúd forog). Weboldalt nagyon keveset találtam, és úgy tűnik ők csak ipari felhasználásra dolgoznak. (És abban sem vagyok biztos, hogy pontosan mire van szükségem, így weben rendelni is nehéz lenne)

Tudja valaki, hogy hogyan lehetne hozzájutni ilyen alkatrészhez? Esetleg van valakinek más ötlete a motor vagy a tengely szigetelésére?

Olyan ötletet láttam még, hogy a motor belsejét megtöltik zsírral, kívül pedig valamilyen gyurma félével bevonják az egész motort. Ez kicsit gányolásnak tűnik, és gondolom a motornak se egészséges :)

A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
Mégis milyen motorról lenne szó (mérete, teljesítménye) és mire használnád? Így nehéz ötletet adni. :roll:
Üdv
Tömszelencés megoldás ide nem jó. Kisebb mélység esetére szimering megteszi, de csúszógyűrűvel is lehet profi tengelytömítést csinálni.
http://www.csuszogyuru.hu/
Teljesen zárt dobozt kell csinálni a szerelhetőség érdekében gumigyűrűs ( "o" gyűrű) tömítésekkel ez nem lehet gond egy esztergályosnak, és a kijövő tengelyt kell tömíteni.
Azt a zsíros gyurmás kenegetős megtöltős módszert tessék elfelejteni csak probléma lesz belőle.
Köszönöm a választ lalibatyo!
Megnéztem a csúszógyűrűket, pontosan erre van szükségem! :)
Azt esetleg nem tudod, hogy mi lehet a különbség tehermentesített és tehermentesítetlen között?
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég