Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

SOS segítségre lenne szükségem.
Az asztalos vett nekem egy általa impregnálnak, vagy telítettnek mondott teraszburkoló anyagot. Szerinte nem igényelt semmilyen kezelést.
A festő elhitte, na meg én is, és mivel minden lazúros kívülről, ezért festő lefestette lazúrral az egyik oldalát.
Asztalos lerakta.
Eső ráesett, terasz vége bekékült.
Én szörnyen kétségbeestem.
Vissza a telepre, mit adtak nekem, mi az, h kezelt és mégis ilyen ronda.
Mondták, h ez a borovi tulajdonsága, h bekékül, ha nem kap speciális kezelést. Innen úgy vittem el, h nem volt kék, az már az én problémám.
A lazúr gyártója azt mondta, h le kellett volna alapozni és úgy lazúr, akkor nem lett volna ilyen gond. Festő azt mondja, h forgassuk meg a deszkákat, azokat alapozzuk le. Én lazúrt már nem akarok rá, mert még kopni is fog.

Kérdés, h van-e valakinek tapasztalata, tanácsa abban a tekintetben, h mit lehet ilyenkor még tenni? Lehet-e még menteni a menthetetlennek látszót?

Köszönöm, ha segítetek, nagyon el vagyok keseredve.
Üdv!

Hogy őszinte legyen, ugyan nincs semmi veszve, de ez már sajnos az ecetes olló tipikus esete.
A lazúr sok mindenre jó, de hogy burkolat festék, hát ezt vitatnám. Erre legjobban a klf favédő olajokat tartom megfelelőbbnek. Pl itt a az Auro ezen terméke, kifejezetten kültéri használatra.
Majd minden már ún. rendszerben használatos, tehát van alapozó, festék és védőréteg. Az oljok abban térnek el, hogy gyakorlatban a felszínbe ivódva képesek megakadályozni a víz felszívódását, sérülés esetén könnyen javítható és adott kopás esetén egyszerűen felújítható. Ebben a termék tanácsadókat érdemes kérdezni, de hasonló termékkel rendelkeznek a Biopin is, valamivel kedvezőbb árfekvésben. Bár saját alkalmazásban inkább én az előbbire szavazok.
A kékesedést sajnos egy gomba okozza, ami gyakorlatban a teljes szélességben képes átitatódni az anyagon, most a legjobb lenne kiszárítani a nedves lapokat, mert így a olajozás sem működik. Az elfedésre lehet alkalmazni klf olaj színező pigmenteket, ha nagyon csúnya, és a túl oldal nem olyan borzasztó, akkor megfordítva kiszárítani. DE. Szárításnál a napfénymentes szellős helyet választani, mert a túl gyors száradás az egyenes lapokat is propellerré alakítja.
Másrészt vannak burkolatra jobban alkalmazható megoldások, ha kell ilyet is tudok mutatni, de ezek egyrészt nem borovi jellegűek, mivel a fenyő anyagok, hasonlóan a bükk és más anyagokhoz, fülledésre hajlamosak. Nem igazán értem, miért lett borovi.
További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég