Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szevasztok!
A kérdésem a következő.
Hogyan lehet házilag elfogadható minőségű antennát készíteni FM rádióadás vételéhez.
Szia!
A megoldás itt van az "oldtimer" oldalon:
Egyéb ezermester könyvek: Az Ezermester kiskönyvtára 15 DX antennák erősítők
Azt töltsd le, és onnan már lehet építeni.
A kérdésedhez még jó lenne tudni, hova szeretnél antennát és milyen célra, mert ez sem mindegy.
Sok helyen elég lehet egy darab drót és már van is vétel (pl. Bp-en, ilyeneket adnak a "mini Hifi" tornyokhoz pl). A következő lépcső egy szalagdipól antenna lehet (készen párszáz ft. Pl a Sini is árul, de a fenti kiskönyvtáras könyvben is benne van a készítése). Ha ez sem elég akkor jöhet az antenna, először a szobában, ha az sem elég, akkor a tetőtérben (ha van), ha ott sincs jó vétel, akkor kirakni árbocra, de ott már földelés villámvédelem stb is jön megoldandó kérdésként.
Bár nem egy ezermester megoldás, de én pl. kördipol FM antennát vettem és azt használom a szobában a szekrénysor tetején és príma a vétel. Árban nem volt vészes és a vétel is teljesen OK vele.
Ha irányított kell, akkor Yagit építs, de az elég méretes lesz.
Üdv.
Köszi az ötletet GARFILD 13 !
Sikerült letöltenem az emlitett könyvet, de nem tudtam megnyitni,
viszont sikerült szereznem egy nyomtatott példányt
Üdvözlettel ! drahás
Az Ezermester kiskönyvtára 15 DX antennák erősítők című könyv honnan tölthető le?
Hello mindenkinek!
Magam is sokat küszködtem hasonló problémával (magas földszint, erős leárnyékolás) és leginkább a kördipol jött be, melyet az ablaktokra erősítettem. Beszerezhető elektronikával foglalkozó szaküzletekben. Az egyedüli gond a felfogató rész némi átalakítása volt.
Sziasztok kedves fórumozók.

Olyan problémában szeretném a segítségeteket kérni, hogy konkrétan egy nagyon komoly traktorral dolgozom és a petőfi, class fm kossuth, bartokon kívűl nem tudok fogni semmit. Megoldható az hogy olyan csatornát fogjak valami erősítővel amit amúgy nem? Somogyban vagyok kaposvár mellett és a a régi Juventust szeretném elérni de hozzánk legközelebb talán 100km-re lehet fogni. Létezik ilyen csodakütyü. Ja és internet kilőve mert nagyon drága lenne annak már utána jártam. Köszönöm előre is a válaszokat.
Ha valóban nincs a közeledben adó akkor "csoda kütyü" sem fog segíteni rajtad. Tessék a Kossuthot hallgatni ott csak igazat mondanak :)
A Sláger FM Magyarország egyik leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának, a Juventus Rádiónak a névutódja. A rádió 2015. november 2-án indult a Juventus Rádió frekvenciáján, nem csak új néven, hanem megváltozott zenei struktúrával, szignállal és új műsorokkal várja hallgatóit az új rádió.

Juventus Rádió információk

Cím: Sláger FM
Médiaszolgáltatás elnevezése: Sláger Rádió
1134. Budapest, Róbert krt. 82-84.
Központi telefonszám: 06-1/237-5300
Adás telefonszám: 06-40/334-334
SMS: 06-30/30-30-103
Email elérhetőség: Hamarosan
A rádió internetes címe: http://www.juventus.hu
Facebook: https://www.facebook.com/juventusradio

Rádió frekvenciák:
103,9 MHz: Budapest és vonzáskörzete
Van egy nagyon sajátos problémám: egy nagyon komoly traktorral dolgozom, de úgy tűnik, nem tudok mást felvenni, mint a petfit, a class fm kossuth-ot és a bartokat. Használhatok olyan erősítőt ami nincs nálam olyan csatornán ami nincs? Jelenleg a Kaposvárhoz közeli Somogyban vagyok, szívesen meglátogatnám az ősi Juventust, de a legközelebbi legalább száz kilométerre van. Van egy csodaeszköz. Az internet-hozzáférés a magas költségek miatt sem jöhet szóba. Kérlek válaszolj a kérdéseimre.
Házi FM rádióantenna készítése lehet egy izgalmas projekt, és ha jól elkészíted, akkor javíthatja a vétel minőségét. Az FM rádióadások általában 88 és 108 MHz között sugároznak, és egy egyszerű antennával is lehet javítani a vétel minőségét.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég