Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözletem minden ezermesternek!
A következő lenne a gondom,amihez tanácsot szeretnék kérni.
A tv-hez csatlakoztatva van egy dvb-t dobozom,ezen keresztül USB kulcsra vettem már fel filmet,akkor minden rendben volt.
Tegnap pedig beálítottam a dvb-t dobozt 2 film felvevésére.Amikor a felvételnek vége lett megszerettem volna nézni a felvételeket,a film előtti műsorból való pár percet szépen felvette,a reklámokat is ami a film közben volt, de amúgy csak fekete kép van a tv-n.
Tehát a film előtti műsor felvéve a film közbeni reklámok szintén,de a film helyén csak fekete a képernyő,esetleg ha belehajtok és kisképre állítom beugrik egy filmkocka és ott lefagy a kép nem megy tovább.
Megpróbáltam lejátszani a számítógépen ott annyi a változás,hogy a hang megy tehát a film,de kép nincs csak esetleg fél óránként beugrik pár kocka a filmből.
És így vette fel mindkét filmet.
Tudom ez egy kicsit bonyolult,de nem tudok rájönni mi lehet ennek az oka.
Tud valaki segíteni nekem?
Előre is köszönöm!
Zsófi
Szia Zsófi.

Jó lenne tudni a dvb-t doboz pontos típusát, hátha valakinek van vele gyakorlati tapasztalata.

Sajnos ebben nem tudok segíteni, nekem kábeltévés felvevős egységem van, az saját merevlemezre ment. Egy még eszembe jutott, ha túl lassú a pendrive írási sebessége, akkor elképzelhető, hogy más kódolást alkalmaz a felvételhez. :roll:
Ezek szerint a reklámot tökéletesen felvette, még a szünetekben levő reklámot is, a filmet pedig hibásan. Az nem lehet, hogy bizonyos jogvédett tartalmakat nem hajlandó felvenni?
Próbáld meg másik USB pendrive-val.
Esetleg még az lehet, hogy a reklám illetve a film alatt változik a kódek, vagy ugyanaz a kódek, de más paraméterekkel. De ezt nem tartom nagyon valószínűnek.
A dvb-t doboz Deep márkájú,de eddig nem volt vele gond szépen felvett filmeket és utána is próbáltam vele felvenni akkor is minden rendben volt.
Ezért is fura,hogy miért nem sikerült felvenni rendesen,akkor azt a 2 filmet.És azt sem értem,hogy a reklámokat és az előtte levő műsort miért vette fel?
Hát szerintem az ilyen feladványokat lépésről lépésre érdemes megoldani, a lehetséges problémákat kizárni. Első lépés, hogy ha van lehetőség kipróbálod egy másik USB stick-kel. Utána pedig más adásokat/csatornákat is megpróbálsz felvenni.
Attól hogy régen működött előfordulhat, hogy frissítette pl. magát a dvb digibox, vagy a szolgáltató változatott valamit a kódoláson, ilyesmi.
Üdv
A digitális technika csodákra képes és ezt néha szó szerint kell érteni. Pl egy számítógép képes attól "meggyógyulni" hogy ki-be kapcsolják ( áramtalanítják néhény tíz másodpercre) de ez igaz egy okostelefonra is meg sok minden más kütyüre is. Miért épp egy digitális vevő lenne kivétel ? Aztán többnyire van rajta reset gomb is ami visszaállítja gyári állapotba mert megeshet hogy valami elállítódott vagy el lett nyomva rajta. Persze ez igaz az adathordozóra is tehát meg kellene újra formázni azt a penddrive-ot nem csak gyorsformázni. Igy valóban törlünk mindent még azt is ami úgy van ott hogy nem is látszik. De csatlakozván az előttem szólókhoz meg kéne próbálni egy másik memóriát is. Nekem is van más névre hallgató hasonló eszközöm az pl még arra is kényes hogy milyen gyorsaságú a memória. Megeshet hogy jó a pendrive csak épp az adatírási sebessége lecsökkent és ez már kevés a boxnak.
Ha jól emlékszem (az enyémen) van a felvétel üzemmódban olyan opció amikor csak a műsort veszi a reklámok nélkül. Lehet a tiéd is tudja ezt csak épp "megkergült" a box és ha mindent fel akarnál venni akkor rendesen működne. Némely típus pl kényes a melegedésre és elég neki annyi hogy a tetejére tesznek egy másik készüléket vagy valamit, estleg zárt szekrénybe teszik hogy a gyerek ne tudja babrálni és máris a nem megfelelő szellőzés miatt megkergül.
Ha egyik sem akkor lehet hogy szervizbe kellene vinni, de ha valóban 15 EUR körül megvásárolható eszközről beszélünk ( én ennyiért is találtam a neten ilyen névvel dvbt vevőt ) akkor nagy csodát kár várni tőle a garancia letelte után.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég