Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Ezermesterek!
A gondom,amiért tanácsot kérek az,hogy van egy TATRAMAT EZ80C,80l,1000W csehszlovák tipusú valamikor a 60-as években gyártott villanybojlerunk.Csak 10 éve használjuk addig nem volt használva.Most pedig egy hete elkezdett az alsó részéből csepegni.Először csak pár csepp,aztán mindig jobban.Szerelőt hívtunk,kivette a közepét ,kitisztította a vízkőtől,letisztította a fűtőszálat,és cserélt tömítőgyűrűt is.Szerinte nem volt túl sok vízkő benne,visszacsavarta és újra csepegett.Másnap hozott új csavarokat,amit szilikonos ragasztóval tett bele,nem értek hozzá de nekem így magyarázta.A probléma még mindig tart,mert a bojler most már nem csepeg,hanem időként kismennyiségű víz csurog ki belőle.Így nem merjük használni,nem merjük bekapcsolni.A szerelő szerint lehet,hogy valahol meg van repedve a tartály.Most azt szertném tudni,hogy tíz év alatt lehet,hogy ennyire tönkre megy egy bojler?Inkább vegyek újat,ami bizony nem kevés kiadás,vagy nézessem meg egy másik szerelővel is?Hogy tudnák róla megbizonyosodni,hogy ténleg le-e kell cserélni?
A választ előre köszönöm!
Zsófi
Üdv!

Sajnos bármi lehetséges. Elég egy kis sérülés, vagy repedés a tartály belső falán lévő zománcrétegben és a víz elkezdi erodálni. Az aktív anód elvileg ezt kivédi, de szerintem csak lassítja, mint megállítja.
Szóval meg kell nézni, honnan jön a víz. Ha a szigetelés alól csordogál és rozsdás színe van, akkor kilyukadt a tartály és csak cserélni lehet. Idővel látványos rozsdacsík fogja segíteni a felderítést.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég