Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
15 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szervusztok!

Philips DVP630/02 asztali DVD lejátszómat nem tudom bekapcsolni. Ha csatlakoztatom a konnektorba, akkor a bekapcsoló
gombon lévő piros LED (aminek folyamatosan kellene világítani, jelezve a készenléti állapotot) szabályos időközönként kb. 1 másodpercenként villan egyet.
Megnéztem a biztosítékot, az rendben van.
Mit tudok vele csinálni?

Köszönöm!
Az a baj hogy ezek az eszközök már annyira értéktelenek hogy szinte olcsóbb másikat venni mint javíttatni. Csak annyi okosságot találtam a könyvében hogy teljes áramtalanítással lehet "resetelni" Kihúzni a konnektorból 1 percre majd vissza és próba. Ha ez után is baja van akkor kabátot leszedni aztán megnézni nincs e füstös alkatrész benne vagy valami felpuffadt kondenzátor a tápjában, esetleg ha van műszer pár alap mérést csinálni a táp körül. Ha még mindig makacskodik és minden jónak tűnik akkor vagy szerviz vagy kuka vagy valami szakember rokon vagy haver aki pár elismerő mondatért áldoz rá 1-2 estét és megkeresi mi nem tetszik a kicsinek.
Az áramtalanítás megvolt, a biztosíték miatt már egyszer leszedtem a házat, nem láttam púpos, füstös kondit, de átnézem még egyszer.
Köszönöm.
Szia!
A kapcsolóüzemű tápok szoktak a leghamarabb kifeküdni, mert azok akkor is működnek, ha Standby állapotban vannak. Nem kell feltétlen füstös alkatrészeket keresni, de a tápban felpúposodott tetejű elektrolit kondikat igen. Már akkor is probléma lehet a táppal, ha csak éppen púposodik a kondi, ki sem kell folynia.
Ha esetleg a táp szállt el, bonyolult ilyet beszerezni/kicserélni?
Mert gondolom egy kondit ki/be forrasztani, hozzáértő embernek nem nagy ügy (az nem én vagyok :) ).
HA tényleg ott a gond, akkor nem. Ez csak valószínűsíthető, a kapcsolóüzemű tápok gyenge pontja az olcsó kondenzátor. De ha már púposodik a kondi, akkor nagy az esélye.
Amit még érdemes nézni ha van olyan kondi ami közel van nagyon hűtőbordához, akkor az melegedhetett és ki is száradhatott. De mérni kell az elárul mindent. Attól tartok többe kerül a táp mint egy másik lejátszó ha kompletten akarod cserélni és még postaköltséggel is számolhatsz.
Szétszedtem a DVD-t. Azon a panelen amelyiken a táp van, az egyik kondi mintha kicsit púpos lenne. Az 1000 uf-os 10 V-os. Jól látom? Lehet, hogy egy csere megoldaná a problémát?

Csatolmányok

Üdv!
Nem tudom melyik részén van a tápnak az a kondi, de biztos nem egészséges. Az 1000 uF-os inkább szűrőkondinak néz ki, aminek ha elmászik a kapacitása, akkor inkább brummos lesz a táp, minthogy ne működjön, de hátha. Cseréld ki, ez még nem nagy összeg, aztán kiderül.
Az a kondi kuka biztosan.
Itt a teljes panel, ahol a kondi van.

Csatolmányok

Jó a kép :)
A kondin kívül mást nem látok, a biztosíték néha csalós mert jónak látszik de mégsem az. A szalagkábel alatt ott van mit kéne mérned, méregess a kondicsere után ha nem lenne jó. ( az elók polarizáltak nem mindegy hogy rakod ! ) A forrasztási oldalt nézd át nagyítóval nincs e valami "gyanús" forrasztás.
Tényleg jó a kép! :)

Szekunder oldali kondi, a tápfeszek beállításában van szerepe, elhúzhatja a kapacitás vesztett kondi a névleges, vagy a standby feszültséget és ez már okozhat működésképtelenséget.
Köszönöm a tanácsokat, véleményeket, az iránymutatást, az elkövetkezendő néhány napban igyekszem megoldani a problémát. Bízom benne, hogy sikerrel járok.
A kondicsere megoldotta a problémát, rendben üzemel a lejátszó. Köszönöm a segítséget!
15 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég