Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Ezermester!
Bár végig nyálaztam itt néhány oldalt úgy gondoltam jobb ha kérdezek különben nem érek a végére.
Keresek egy kapcsolást de nem tudom melyik évben melyik számban volt. Sajnos nem emlékszem.
Volt egy 16 LED-es kivezérlésmérő kapcsolás amely két üzemmódot is "tudott". Átlagértékmérőként és csúcsértékmérőként is lehetett használni. Annyi még rémlik belőle, hogy minden LED-et külön IC hajtott hogy milyen azt sem tudom már. Lehet nincs is már forgalomban,
Szóval ha valaki tudná melyik számban van esetleg a kapcsolási rajz megvan neki hálás lennék. Köszönöm.
Hello,

A kedvedért átnyálaztam a tekintélyes saját "EM" kollekciómat, hogy felkutassam ezt a kivezjelzőt, de nem találtam és sajnos még az emlékeimben sem dereng, 16-LEDes meg főleg nem. Persze, ha biztos vagy benne, hogy itt jelent meg, akkor folytasd a keresesést: ajánlom a decemberi számokat, melyek mindig tartalmazzák a teljes éves tartalmat.
12 -csatornás kivezérlésjelző (ami szerintem elég hosszú) építhető A227D-ből, mely az RT '92-es évkönyvében is megtalálható.
Esetleg az UAA180-ast ajánlhatnám...arról tekintélyes a magyar internetes szakirodalom is.
Meg ajánlok mások fórumot is (remélem szabad), csak hogy célt érj:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_955.html
Azt a kapcsolást én is láttam, amiről beszélsz (komparátoros) csak nem itt.

üdv,
Á
Köszönöm, hogy átnézted helyettem de biztos vagyok benne, hogy az Ezermesterben volt. Nekem járt az is és a Hobby Elektronika is valamint a Rádiótechnika plusz az évkönyvek de tudom, hogy "Ezermesteres".
Az általad említett A277-es IC ha jól tudom német gyártmányú ami már nincs forgalomban és az UAA180-as van ami tulajdonképpen ugyanaz. Igazából azért keresek valami kivezérlésmérő kapcsolást pontosabban olyan kapcsolást keresek ami csúcsértékmérőként üzemel. Építettem egy 2x50 Wattos erősítőt és abba kellene. A 12 LED-es sima műszer nem igazán tetszik. Átlagértéket mér és ha jól tudom nem lehet sorbafűzni két egységet 24-re. Találtam egységcsomagot amit meglehet építeni és sorba lehet fűzni de az sem csúcsértékmérő. Sőt valamikor lehetett kapni egységcsomagban a Videoton erősítőjének a csőves kijelzős mérőjét is de már ilyet se lehet beszerezni. Kapcsolást meg nem találtam a neten sem. És ezért jutott eszembe az Ezermester és hátha valaki emlékszik rá. Azért még keresgélek. (Sajnos az én kollekcióm nincs már meg egyik sem az újságokból és nincs meg egyik évkönyvem sem).
És mégegyszer köszi a keresést.
1985-től kezdtem és 1999-ig végigmentem a lapszámokon. Nem találtam meg. Utána visszafelé indultam és ha csak egy évvel előbb kezdem akkor megspórolok egy kis időt. :D
Na de megvan az a lényeg. Nem egészen jól emlékeztem de a lényeg nem ez. Az 1984-es novemberi számban található. 28-29-ik oldalon 16 LED-es HiFi kivezérlésjelző cikkében.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég