Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szervusztok!
Közben egy újabb problémám vetődött fel: szeretnék egy olyan kapcsolót, amit infra-távirányítóval lehet kapcsolgatni. (Találtam is ilyet 6000 Ft-ért...)
Viszont ez feszültségszabályozós. És úgy tűnik, hogy ilyen esetben nem használhatok fénycsövet (amúgy LED égőt sem), hanem csak halogént vagy hagyományost.
Így van ez? Valaki próbálta?

Csak azért, mert a halogének és a hagyományos izzók fogyasztanak, de dúrván...

Van olyan "infrás" kapcsoló, ami csak ki-be kapcsolgat? Feszültség-szabályozás nélkül.

Kösz,
M
Üdv Markov!

A feltett kérdésedben némileg keverednek a fogalmak, de azt hiszem, tudom mire gondolsz.
Ha a távirányítóval kapcsolható dugalj. megfelel a célnak, akkor azt a barkácsáruházakban meg tudod venni kb.4000Ft-ért. Ez tudtommal rádiós távirányítóval működtethető, és egyszerűen csak a fali konnektorba kell bedugni. A kapcsolni kívánt készüléket/lámpát ebbe kell csatlakoztatni. Egy távirányítóval max. 4db dugaljat lehet ki-be kapcsolni. (természetesen egymástól függetlenül.)
Ha a hagyományos fali lámpakapcsolót akarod távirányíthatóra cserélni, akkor inkább egy elektromos szerelvényboltban kell keresgélned. Szerintem ezek is rádiós távirányítóval kapcsolhatók, az áruk viszont magasabb, mint a fentebb említett készüléknek.
Nem tudom, hogy te milyen kapcsolót láttál, de azt gondolom, hogy a szabályozható kapcsolóknak is kell egyszerű ki-be kapcsolási lehetőséggel rendelkezniük. Ebben az esetben ezeket is lehet fénycsőhöz/LED-hez használni, csak nem érdemes a -valószínüleg drágább - készüléket megvenni, ha nem lehet kihasználni.

T.
Köszönöm a választ!
Én is ismerek olyat ami rádiós elven működik, és ki-be kapcsolós. Lehet, hogy ilyet veszek majd, de ezt viszont CSAK a távirányítóval lehet kapcsolni.

Amire eredetileg gondoltam azt infra-távirányítóval lehet kapcsolni, tehát pl. TV-jével. És ez feszültségszabályozós volt. Ugyanakkor ezeket kézzel érintve is lehet közelről kapcsolni.
Viszont az én használatomban a feszültség szabályozós inkább hátrány, mint előny!

M
Hali, én ilyet láttam, egy netes áruházban vettem legutóbb. Azt hiszem a www.hestore.hu oldalról vettem. hamar kihozták, és nem volt gond. árban sem volt rossz. Hali
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég