Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv Mindenkinek !

Szeretném megkérdezni ,mi a teendő ha a TV-n nincs lehetőség a program keresésre .
Távirányítója meg nincs !!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv: Jocó
A távirányítója egyáltalán nincs, vagy csak nincs meg?
Utángyártott távirányítót típus szerint lehet kapni nagyobb elektronikai boltokban. Ha cégnév kell meg tudom kérdezni.
Vannak elvileg univerzális távirányítők is. Azzal is be lehet próbálkozni.
Üdv!

Az univerzális távirányítókról viszont annyit kell tudni, hogy általában az alapvető funkciókat lehet kezelni velük, ki-bekapcsolás, hangerő, TXT stb. Ezért lenne célszerű inkább a készülék pontos típusának ismeretében szaküzletben rendelni. A gond akkor van igazán, ha hazai forgalomba nem került típusról van szó, ilyenkor a márkaképviselet segíthet.
Példaként itt egy univerzális típus.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Sziasztok !

Köszönöm a válaszokat !
De én arra lettem volna kiváncsi hogy lehet másképpen csinálni a programozását ,mert én vettem már egypár univerzális T.irányítót de az sajnos egy sem működött . Pedig szakembertől kértem .
Üdv: Jocó
Talán ezért kéne az univerzális helyett típushoz való utángyártottat beszerezni, így nagyobb esélye van a működésre.
Elismerem, hogy én is többnyire gagyi, használhatatlan univerzális távirányítókkal találkoztam.
Viszont, ha nincsen rajta gomb, akkor semmilyen módon nem fogod tudni megcsinálni a hangolást. Szerintem... :(
Üdv !
A SINI http://www.sini.hu/ távirányító specialista is.
A másik megoldás hogy egy külső tunert használsz pl. videomagnót rádugsz a TV re aztán annak a tunerjét és távját használod. Manapság fillérekért kapsz (használt ) videot. Sőt neked az a rossz is jó ami videóként már nem működik de a tunerja távja még igen.
Üdv !
Lemaradt : Persze ehhez az is kell hogy olyan TV legyen ami Scart-on ha jelet érzékel átkapcsol, vagy ha antennakábelesen dugod egybe akkor hangolható legyen a video kimenő frekije hogy megtaláld azt a frekit ahol a TV fogadja a jelet.
Üdv !
Üdv!

Kis adalék az univerzális távirányítók programozásának használatához:
Gyakorlatilag be kell kapcsolni a TV-t, majd a távirányítón a programozást elíndítva lenyomva kell tartani a kikapcsoló gombot. A távirányító vezérlője sorban kapcsolja be az egyes vezérlő programokat, és ez egészen addig tart, míg valamelyik nem egyezik meg a TV-nek is megfelelővel. Amikor ez stimmel, a TV kikapcsol, ekkor a kikapcs. gombot elengedve a vezérlő rögzíti az utolsó alkalmazott programot, és az egyes funkció gombokkal már használható a TV.

Természetszerűleg nagyon jó megoldás lalibátyóé is,a SCART csatlakozón van egy 12V-os kapcsoló jel, ami direkt "video monitor" üzemre kapcsolja át a TV-t. Viszont gondot jelenthet, hogy a hangot esetleg nem tudod szabályozni - ld előző távirányító probléma - viszont az a SCART-ról levehető, és kis átalakítással egy erősítőn keresztül esetleg ez is megvalósítható. Ha zavaró a TV hangja, általában van fejhallgató kimenet, ide egy bekötetlen jack dugót - 3,5 vagy 6,3-as - kell dugni, így a belső hangszóró lekapcsolóható.
Remélhetőleg ezek után már nem jelent gondot a TV-t használni. Persze az elegáns megoldást továbbra is a megfelelő kontroll eszköz használata jelenti :D .

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Szia !

Köszönöm a Videós dolog bevált !
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron