Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szervusztok!

Van egy távirányítóm ami nem volt használva és belefolyt az elem. Szétszedtem, és az elemet tartó rugót és annak fém falát érte a sav, a nyákot nem. Van ötletetek hogyan tudom lemarni róla a savat, vagy mit tudok csinálni, hogy újra működőképes legyen a távirányító.

Köszönöm
Mindenekelőtt szedd szét a távirányítót , a műanyag házból töröld ki a trutyit és áztasd be vízbe, ha van valamilyen lúgos mosószered azt is rakj bele, majd alaposan mosd ki. A panel elemkontaktusairól is töröld le a ráfolyt savat, majd óvatosan mosd le róla. Itt is használhatsz mosószert, úgy tudom azok inkább lúgosak, mint savasak, tehát segít közömbösíteni a ráfolyt savat. Minden bizonnyal a sav megmarta az elem kontaktusait, azt finom (!) csiszolópapírral csiszold le róla, hogy fémes és lehetőleg sima felületet kapjál.
Sajna, ez már sosem lesz a régi, mert a sav lemarta a rozsdagátló krómbevonatot, de egy kis WD40, vagy kontakt spray-vel bekenve nem rozsdásodik és érintkezni is fog. Időnként meg kell ismételni, de jó erre savmentes szilikonzsír is.
A legjobb megoldás egy rossz távirányítóból kiforrasztani az ép csatlakozókat és áttenni a tiédbe.
Én ennyit szoktam csinálni ilyen esetben, de számíts arra, hogy időnként az elemeket meg kell mozgatnod benne, hogy a kontaktusok rendbe legyenek.
Köszi, sok infót adtál, megpróbálom, majd írok mi lett az eredmény :wink:
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron