Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
16 hozzászólás Oldal: 1 / 2

USB

Üdvözlöm!Nem tudom mit csinálok rosszul a problémám a következö: ha az laptopon keresztül rárakok videókat az usb kulcsra majd a kulcsot bedugom a dvtb lejátszóba,hogy amit átraktam a gépböl megnézhessem tv keresztül is.De gond van,mert a tv nem játsza le,még csak fel sem tünteti,hogy én azt rámásoltam a kulcsra,pedig rajta van a kulcson mert számitógép kimutatja tud valaki nekem tanácsot adni mi lehet a gond?
Elöre is köszönöm!

Zsófi
Úgy tapasztaltam, nem mindig kompatilis a két eszköz. Van amikor az eszköz nem kompatibilis, de lehet a kódolásban van némi "képzavar". Nem egyszer futunk mi is ilyen problémába, a számítógépen meg lehet nézni a filmet, a házimozi nem tud mit kezdeni vele.
Sőt mondok olyat, néha még két ugyanolyan oprendszerrel bíró számítógép között sem másolhatók az adatok USB-s eszközzel.
Üdv!

Amennyire én tudom, a DVBT csak a saját felvételeit képes visszajátszani, mi több, az így felvett műsorokokat tudomásom szerint még média lejátszóban sem lehet lejátszani. Egy másik fórumból vett hozzászólások alapján ennek elsősorban szerzőjogi okai vannak. Az ilyen állományok lejátszására éppen ezért találták ki elvileg a média lejátszókat.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Igen jól mondjátok. Nagyon eszközfüggő hogy számítógéppel lejátszható e vagy sem a DVBT eszközzel felvett anyag számítógépen. Általában a VLC media playert szokták ajánlani mint mindenevőt de sokszor ez sem segít hanem mindenféle trükköket kell bevetni pl a fájl kiterjesztésének a megváltoztatását vagy át kell konvertálni hogy a számítógép lejátsza a DVBT eszközzel felvett anyagot stb.
Visszafelé pedig még bonyolultabb minden mert a lejátszó csak egy formátumot ismer többnyire. Meg kellene tudnod milyen kiterjesztésű fájlokat képes lejátszani a az eszköz pl használati útmutató vagy megnézni számítógéppel a DVBT által felvett fájlokat. A fájl neve mögötti pont után következő betűk az érdekesek ( pl video1.avi tehát avi a kiterjesztése). Sokszor sajnos kiterjesztés nélküli file amit felvesz az eszköz néha más huncutsággal is fűszerezve így aztán meglehetősen bonyolult rá megoldást találni. Szóval ha megvan a kiterjesztés akkor át kell arra konvertálni konvertáló programmal és le fogja játszani remélhetőleg. Talán még ingyenes letlthető konvertáló progit is tudok ajánlani majd.
Üdv! Igazából szerintem a kódolásnak semmi köze, mert ha a film magafent van a pendrive-on vagy kulcson ahogy Zsofi írta,
akkor a tv-nek meg kell hogy jelenítse, az hogy nem játtsza le az már más kérdés.
Lehet hogy frissíteni kellene a tv-nek a szoftverét.
Vannak olyan tv-k, amik a gyári szoftverrel nem működnek, de elvileg gyártásiszám alapján lehet hozzá szedni illesztőt.
Remélem segítettem.
Üdv Feri!
Hello!
Nem tudom pontosan mi az a "DVB-T lejátszó", gondolom valami tévéhez csatolható médialejátszó.
Egyáltalán nem látja a pendribe-ot, ha bedugod?
Érdemes megnézni milyen fájlrendszereket támogat a lejátszó (pl. FAT32, NTFS). Elképzelhető, hogy az a baj, főleg mert azt írod, hogy a PC pedig látja.
Nekem egy samsung tévém van, ebbe közvetlenül bele lehet dugni USB pendrive-ot és gond nélkül látja, játsza, eddig minden pendrive-ot jól kezelt.

Vagy más fájlokat, alkönyvtárakat mutat, csak épp azt a videót nem?
Ebben az esetben lehet, hogy nem támogatja a codec-et. Nem tudom milyen kódolású a film, pl. divX, xvid, h264
Üdv
Ha jól értelmeztem a kérdést olyan földi digitális vevőről van szó ami beépített vagy külső memórira tud felvételt rögzíteni a kiválasztott csatorna műsoráról. Ez lehet kombó is ami földi és műholdas vételre is alkalmas. Ez manapság HDMI csatlakozón keresztül adja át a képet hangot a TV nek de a scart- ot is kezeli. Ezek a készülékek a saját maguk által felvett anyagok visszajátszására lettek kitalálva ezét többnyire nem játsszák le más eszközökkel készített videót. Persze trükkök llehetőségek előfordulnak de nagyon márka és tipusfüggő a megoldása a problémának ha van egyeltalán. Én pl a mai napig nem tudtam megoldani hogy a Strong 8345 CI lejátszon vagy felismerjen egyeltalán a sajátján kívüli média file-t , mert kiterjesztés nélküli file-t használ ráadásul darabolja is, tehát egyszerre 3 file készül felvétel közben a pendrive ra vagy vincsire. Ugyan az utóbbi 1-2 évben már nem is küzdök rajta. Talán valami Linuxos box megoldaná ezt hamar, csak hát azok még ma is elég veszett áron mennek. Sokkal egyszerűbb a notit rádugni a TV-re aztán megy minden :)
Közben csináltam egy 30 másodperces felvételt hogy a file szerkezet látható legyen ahogy rögzít a beltérim.
"Records" mappába másol ahol csinál egy mappát a felvett műsornak. A mappa neve a műsor címe némi karakter változtatásokkal amiben a 3 file így néz ki ahogy a képen. Ezt látja a windows. Nekem egy video anyagból ( egy file-ból ) 3 ilyen kinézetű file-t kellene csinálnom hogy lejátsza a beltérim. Persze ha több óra anyagot veszek fel akkor a kiterjesztés nélküli file-okat 1 gigabite os darabokra tördelve rakja a mappába. -Ugye nem is egyszerű ?
strong.JPG
strong.JPG (17.21 KiB) Megtekintve 8422 alkalommal.
Szomszédom Samsung plazma tévéje is tud USB-s eszközre felvételt készíteni, de még az ugyanolyan típusú, másik tévén sem lehet lejátszani a felvételt, csak azon, amelyiken készítették. Gondolom ebben már benne van a jogvédelem kérdése, ne lehessen sokszorosítani a felvételt, csak saját magadnak rögzítheted.
Azért talált a neten olyan programot, amivel másolhatóvá tette. 8) Biztos akad a problémádat megoldó program is, bár ajánlani sajnos nem tudok.
Áá, oké, akkor én félreértettem a problémát kissé.
Nem tudtam, hogy van olyan eszköz, tévé, ami képes memória kártyára rögzíteni.
Visszafelé nem biztos, hogy megy a dolog. De a minimum, hogy azonos formátumban kell odakészíteni a fájlokat... gondolnám
Köszönöm a hozzászólásokat,az a baj,hogy nem vagyok nagy számítógépes guru így hát a formátumot én nem tudom átcsinálni.Ami nekem a legegyszerübbnek tünik amit lalibátyó említ,hogy a notebookot tegyem rá a tv-re.Ezt valószinüleg megtudom oldani csak azt nem tudom milyen kábelre van szükségem egyszerü usb megteszi a dvbt-n keresztül vagy szerezzek be valami mást? A tv-n scart kimenet van valamint az elsö felén 3 színes kimenet van ami video dvd lejátszóhoz van de mi sosem használtuk,mindig a scart volt a megoldás.
A válaszokat most is elöre is köszönöm.
Zsófi
Üdv
Sajna akkor ez sem lesz egyszerű megoldás.USB vel biztosan nem fog menni. A számítógépekre (laptop) kijelzőt többnyire a hagyományos monitor csatlakozóval VGA csatlakozó vagy ha szerencséd van akkor lesz rajta S-video kimenet. Az S video kimenettel szerintem jobban jársz mert egyszerűbb lesz az Svideo-SCART csatlakozást összehozni mint a VGA-SCART csatlakozást.
Svideo SCART csatlakozáshoz egy svideo kábelre és erre van szükséged:
svideo.jpg
svideo.jpg (6.84 KiB) Megtekintve 8417 alkalommal.


A VGA -SCART hoz pedig ez kell :
VGA___Scart___ss_4cd6fc274726f.jpg
VGA___Scart___ss_4cd6fc274726f.jpg (58.7 KiB) Megtekintve 8497 alkalommal.


Elvileg itt kapható :
http://eurobeat.hu/index.php/Manufacturer/Kabelek-adapterek-elosztok-Audio-Video-PC/Video/VGA-es-RGB-KABELEK/2243-VGA-Scart-osszekoto-kabel-Olvasd-el-a-leirast.euelektro

De mint írják a dolog nem csak bedugom és működik hanem mást is kell csinálni.
Elfelejtettem mondani hogy ez csak a képet fogja átvinni a hang átvitele egy külön (egyszerűbb) megoldás , vagy a laptopról hallgatod a hangot, esetleg külső PC hangszórókról ha van ilyened.
Üdvözlet!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Sony NWZ-B135F mp3 lejátszóm, amit eddig a számítógép USB csatlakozóján keresztül töltöttem fel. Nemrég vásároltam egy Sonyericsson X10 mini pro telefont, melyet szintén lehet USB-n tölteni, ill. kaptam hozzá az alábbi dugaljt:
Kép

Így hálózati áramról is lehet tölteni a telefont. :?: Kérdésem annyi, hogy tölthetem-e ezzel az mp3 lejátszót????

A dugaljra ez van írva:
Input: 100-240VAC~150mA 50-60Hz
Output: 5.0VDC---850mA
Válaszukat köszönöm!
Ha a telefon működik vele, akkor az MP3 lejátszót is fogja tölteni. Az USB szabványos táp pontjait használja, így tudja tölteni. Mindegy erről, vagy a laptopról, számítógépről töltöd.
16 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég