Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!A gondom a következő tegnap ahogy kiaakartam nyitni a Képek ikont amibe automatikusan elrakja a képeket a gép,az Eset vírusírtó kiírta,hogy trójai faló vírust talált de törléssel eltávolította.De az a baj,hogy azóta sem hagyja kinyitni a Képek ikont amikor rákattintok a az összes ikon eltűnik a képernyőről majd egy másodpercen belül visszaállnak,de nem nézhetem meg a képeket.Meg próbáltam átellenőrizni a gépet az Eset program által nem e talál valamit azt írta ki talált 1 fajta vírust de helyre is hozta,aztán csináltam egy mély ellenőrzést a Képek ikonnál is ott semmit sem talált.Eset vírusirtó program van a gépben, tűzfal is be van kapcsolva.Tanácstalan vagyok mit javasoltok,mit csináljak?
Elöre is köszi a válaszokat.
Zsófi
Nehéz mit mondani, én megpróbálnám leszedni az ESET vírusírtót, és megnézni, hogy hogyan viselkedik a gép. Ha ugyanúgy, akkor visszatenni.
Egyébként én ezt a trójai, kémprogram keresőt szoktam ajánlani, lehet érdemes végigfuttatni. Innen letöltheted, ez egy nagyon jó kémprogram kereső, nem vagyok a PR emberük:
http://www.safer-networking.org/hu/download/index.html
M
Üdv Zsófi!
A vírusirtó biztos nem csinál ilyen problémát, arra gyanakszom a trójai törlésével valamilyen hivatkozást is kitörölt. Próbáltad a dokumentum mappából megkeresni a Képek mappát? Ha onnan eléred a képeket, akkor csak új parancsikont kell létrehoznod az asztalon. Ha ezzel sem megy, akkor nagyobb a probléma, vannak olyan vírusirtók, amik titkosítják a mappákat és némi dotáció fejében szabadítják csak fel (bár ezt szokták közölni). Próbáld első körben Markov által ajánlott Spybot programmal átvizsgáltatni a gépedet.
Volt a Sunbelt-nek egy gyors és ingyenes "vész" vírusírtója, de sajnos már nem elérhető, azzal egész jó eredményeket lehetett elérni.
Amit tudnék ajánlani, töltsd le az Eset Smart Security -ös változatát, ha van legális licenced, akkor azt kell beírni a telepítés után, illetve a 4-ről az 5-ös verziónál ha jól emlékszem, automatikusan átemeli a licenckulcsot.

http://www.eset.hu/letoltes/otthoni/ess

A másik ötletem a Vipre Internet Security program, ami e-mail címre küld 30 napos próbaváltozathoz licenckulcsot:

http://vipre.hu/Letoltes/VIPRE

Ezzel már többször sikerült olyan vírusokat - főleg trójaikat - eltávolítani, amit az Eset nem vett észre.
Az a gond, vírusfertőzött gépre nehéz vírusirtót telepíteni, mert a vírusok felkészültek erre, a vírusirtó előtt töltődnek be a memóriába és jól álcázzák magukat, vagy kilövik a vírusirtót. Van amikor át kell rakni a winchestert egy másik tiszta gépbe és annak vírusirtójával lehet csak eredményt elérni.

Majd írd meg, mit sikerült ténykedned.
Sajnos a Dokumentum mappából sem nyitja ki a Képek ikont,minden más ikont kinyit pl.ebben a Dokumentum mappában vannak külön ikon alatt azok a képek is amit a bluetooth által küldök a gépbe azt hagyja kinyitni nem értem a Képek mappát miért nem hagyja.Még annyit akarok kérdezni nektek már van tapasztalatok ezzel a kémprogram keresővel,segített kijavítani ilyen jellegű problémát?Előre is köszi.
ZSófi
Zsófi,
a képek könyvtárt nem tudod megnyitni? Milyen oprendszer van a gépeden?

Ha legális Nod32-őd van, akkor tudsz segítséget kérni az Eset-től, képzett szakember távolról átnézi a gépedet és segít kiirtani ha talál még vírust és visszaállítani a könyvtáradat. Ez ingyenes a vírusirtó legális felhasználóinak, szerintem ez lenne a leggyorsabb és legjobb megoldás. Nekem már többször segítettek, nagyon profik.
https://www.eset.hu/tamogatas/kapcsolat
A technikai támogatást hívd.
Esetleg próbáld meg azt is, hogy ne a "Windows Explorer"-rel próbálod megnyitni a képek mappát, hanem felteszel egy egyszerűbb (néha az egyszerűségnek vannak előnyei) fájl managert és ezzel keresed meg a képek mappát:
http://www.totalcommander.hu/letoltes/total-commander
Hogy hol van a fájlrendszer ez a mappa, függ az operációs rendszertől. Windows Vistán és Windows 7-ben pl. "c:\Users\<username>\Pictures

Ha így sem tudod elérni azokat a fájlokat, akkor az nem túl jó hír. Ha így mutatja a fájlokat, akkor én átmásolnám valami másik mappába és esetleg onnan próbálnám megnyitni.
Ezzel együtt gyanús, hogy valami sérült az oprendszeredben. Nehéz látatlanban mit mondani. Tudod, legrosszabb esetben az újratelepítés marad, de előtte mindenképp mentsd ki a képeket valahova.

M
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég