Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv mindenkinek!A következő témában kérnék tanácsot:volt kb.10 éve egy régi tipusú számítógépem amiben még floppy diszket lehetett használni az adatok elmentésére.Használtam is,sok mindenfélét ráraktam ilyen diszkre,akkor a számítógépem elromlott és nem tudtam tovább használni,mostanában vettem egy új notebookot,de természetesen ezeknél a mai tipúsuaknál már nem lehet diszket használni.Pedig én szeretném azokat az adatokat használni amiket akkoriban a diszkre tettem,nem tudtok valami tanácsot adni nincs valami szerkezet amibe berakom a diszket és hozzátudom csatlakoztatni a notebookhoz,hogy megnézhesem a diszk tartalmát?
A választ előre is köszönöm!

Zsófi
Üdv!
Ilyet még mindig lehet kapni pár ezer forintért. USB portra csatlakoztatható Floppy Disk Drive, Windows felismeri, automatikusan telepíti, utána használható.

USB Floppy Disk.jpg
USB Floppy Disk.jpg (23.5 KiB) Megtekintve 3153 alkalommal.

lrg-sec-usbFloppyDiskDrive.jpg
lrg-sec-usbFloppyDiskDrive.jpg (8.65 KiB) Megtekintve 3131 alkalommal.


http://www.argep.hu/trend/USBF/Usb-floppy-drive.html
Könnyen lehet, hogy a floppy lemezen tárolt adatok nem élték túl a 10 évet. :S Szóval azárt ne vegyél rá mérget, hogy minden olvasható lesz.
A floppy lemezeken tárolt adatok könnyen elmágneseződnek (pl. ha metróban utazol). Ezért szokták a CD-t, DVD-t ajánlani archíválásra. De a memóriakártyák, pendrive-ok is megbízhatók.
Köszönöm a választ!
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron