Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szevasztok! Tudna-e valaki segíteni,hogy kell a routert összekötni.
Fizikailag a drótokat, vagy a beállítással van gondod?
A beállításokkal.
Ez nagyon általános kérdés.
Szűkíteni kell? Milyen internet van otthon? ADSL?
Milyen router? Pontos típus?
Tipikus esetben (ADSL, de általában a kébelnet is ilyen) adnak neked felhasználónevet és jelszót és PPPoE típust kell kiválasztani, megadni a usernevet/password-ot.

Azt is érdemes végiggondolni, hogy eddig csatlakoztál. Ha pl. közvetlenül a gépbe volt dugva eddig a kábel vége, akkor a windows-ban volt bizonyára létrehozva egy kapcsolat (itt is meg kell adni a usernevet, password-ot)

A router kiskönyvét tanulmányozni kell.
M
Nemrégiben találkoztam a router beállításaival és az összekapcsolásával kapcsolatos problémákkal. Az internetkapcsolat beállítása nem mindig egyszerű, de néhány alapvető lépés segíthet átlendülni a kezdeti nehézségeken.

Először is, a router fizikai összeköttetése elengedhetetlen. Csatlakoztasd a modemmel a routeredet egy ethernet kábellel. Ezután kapcsold be mindkét eszközt, és győződj meg róla, hogy az internetjelző LED lámpák világítanak. Ha nem, ellenőrizd az összeköttetéseket, és győződj meg róla, hogy a megfelelő portokat használod. Találtam részletesebb utasításokat ezen a linken.

Miután a fizikai összeköttetés rendben van, a router beállításához a webböngésződben írd be a router IP-címét. Általában a router alján található egy matrica, ahol ez az adat megtalálható. Egy felhasználónév és jelszó megadása után elérheted a beállításokat, és konfigurálhatod a hálózatodat.

Az internet beállítása néha frusztráló lehet, de ne aggódj, sok online forrás és közösség áll rendelkezésre, ahol segítséget kaphatsz. A hozzáértők szívesen segítenek megoldani a problémáidat, így hamarosan te is élvezheted a stabil és megbízható internetkapcsolat előnyeit. Sok szerencsét a router beállításához, és remélem, hamarosan gond nélkül használhatod az internetet!
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég