Ezermester Fórum

Elfekvő, felesleges szerszámgép, háztartási-elektronikai készülék, alkatrész? Még jó, de már csak útban van? Cseréld el, ajánld fel! Valaki, aki még hasznát venné.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Szakértők,

50m2-es lakásom mennyezete és a falak kb 1 méteres sávban úgy beáztak, hogy valószínűleg tégláig le kell verni a falat [1900-ban épült 7. kerületi bérházi lakásról beszélek]. Az elektromos művek ki is kapcsolták az áramot a további balesetek elkerülése végett. Erre a váratlan eseményre nem számítottam. Szeretnék egy olyan tanácsot kérni, ami a legköltséghatékonyabb - a falak helyreállítása + festése tekintetében.
Várom szíves válaszát, [ha telefonos elérhetőséget kapok, szívesen felhívom Önt]
Köszönettel és üdvözlettel, V.Tünde
Kedves Tünde!

Mint mindenben az ok-okozat összefüggésben, általában az ok megszüntetésével lehet tartós eredményt elérni. Tudni kellene, mi volt a beázás kiváltó oka, és utána jöhet a helyreállítás. Nem ismerek olyan fajta adalékot, vagy habarcsot, ami a lenti szituációban segítene a vizet kívül tartani. Vannak vízzáró vakolatok, de ezeket leginkább medencékben használják, elvileg itt is elképzelhető, de azért kicsit drágák, és a felhordásuk is inkább szakembert igényel.
Vélhetően az Elmű csak a falak teljes kiszáradás után fogja visszakapcsolni a szolgáltatást, de egy villanyszerelővel érdemes átnézetni a rendszert, mert bár a réz nem rozsdásodik, de korrodál, és a megjelenő zöld patina bizony szigetel, ami később elég csúnya problémákat okozhat. Legkevesebb, ha teszem azt egy vagy két konnektorban "nem lesz áram". A kötőelemek viszont általában vasból készülnek, ezek viszont rendesen tudnak rozsdásodni.
Az új építésű házaknál gyakorta fordul elő, hogy vakolás helyett gipszkartonoznak, de ehhez a falfelületnek megfelelően síknak kell lennie. Ez még önkezűleg is könnyen kivitelezhető, ilyen ragasztóval. Célszerű egy mesterrel felmérni a helyreállítást, utánaszámolni, melyik gyorsabb, és adott helyzetben olcsóbb, de mindenképpen a kiváltó okot kellene megtalálni.

Sok sikert, várom a fejleményeket!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!

Mi történt, a feletted lévő lakó áztatott el, vagy tetőről jött az "áldás"?
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron