Köszönöm a gyors tippet, LaliBátyó! Én is erre/ilyesmire gondoltam, mert láttam már ilyent "működni", de mivel ez lesz az első ilyen melóm, ezért kérnék szépen még tanácsot! Akkor, első körben az anyag megvan, ez pedig a ragasztós szivacs, papír nélkül.
- Onnan tudom, hogy kelleni fog, mert, amikor fúrtak a belső körerkélyen (régi a ház) a 2 ablak köze nagyon téglaporos lett. Plusz a pára is lecsapódik a belső ablakon reggelre.
Azt szeretném tudni még:
- Hogyan tudom megállapítani, hogy mekkora hézag - tényleg agyagból/gyurmából kell odatapasztani egy kicsit körbe, minta fogorvos (ilyent képzelek)... Valahogy papírral nem lehetne? Vagy valamivel? Vagy csak próbálgassak?
- Hol lehet és érdemes venni ilyen szalagokat? (Obi, Praktiker, vagy valami kisebb ezermester bolt Bp-en? Vagy valami olyasmi speckó szigetelésbolt - amit találtam:
http://www.isotech.hu ?) Mi a nevük, milyen néven keressem, márkanév/terméknév pl: "Hermina" /"Öntapadós nyílászáró-szigetelő szivacs"?
- Milyen vastagságban kaphatók, és nagyságrendileg mennyi, mondjuk 10 folyóméter ára? Megtérül-e egy télen - ezt akarom, mielőtt nekiállok, kiszámolni...
- Kell-e a két ablak közé is (függőlegesen), ahol a kilincs van, vagy elég csak körbe?
- Ha október végén állok neki, az még nem hideg hozzá? Tapad azért, ha nem vizes a keret, de bőven 0 C felett van a kinti hőmérséklet?
Nincs erről valahol egy jó leírás? (A net csak a profi (és nekem drága) mesterek reklámoldalit hozza, amit találok...)
Kösz a válaszokat!